ОЗДОРОВЧИЙ ЦЕНТР ЗАПРОШУЄ

Масаж — це важлива складова в техніці роботи з тілом у тілесноорієнтованій психотерапії й лікуванні психосоматичних захворювань. Масаж допомагає швидко відновлюватися після стресу й уникнути наслідків, пов’язаних із нервовою напругою, знеболює болючі травми, розслаблює напружені м’язи, зменшує занепокоєння, нормалізує блокований енергетичний потік, підсилює функції імунної системи, відновлює почуття спокою й благополуччя.
Види патологічних станів, що підлягають лікуванню масажем:

  1. Захворювання центральної й периферичної нервової системи (неінфекційного генезу) — послаблює або припиняє біль, прискорює процес регенерації при ушкодженні нервів, попереджуючи вазомоторні чутливі й трофічні розлади. Масаж підвищує тонус або заспокоює нервову систему. Нормалізує сон.

  2. Порушення обміну речовин — масаж підсилює кровоток у м’язах і внутрішніх органах, виводячи молочну кислоту, органічні кислоти, продукти розпаду. Зменшує жирові відкладення, активізуються різні біологічні стимулятори — гормони, вітаміни, ферменти. Масажний вплив поліпшує обмін речовин, очищає тканини й забезпечує бажаний лікувальний ефект.

  3. Захворювання опорно-рухового апарата — остеохондроз, радикуліт, неврит, плексіт, плече-лопатковий періартрит, артоз.

  4. Хронічні захворювання внутрішніх органів поза стадією загострення — гінекологія, урологія, гастроентерологія і т.ін.


Завдяки масажу пацієнти легше адаптуються до перепадів температури й атмосферного тиску, іншим несприятливим факторам зовнішнього середовища. Масаж підвищує загальну опірність організму, наділяючи людину витримкою, впевненістю в собі, витривалістю.
За рахунок механічного впливу на шкіру, підшкірну клітковину й м’язи, поліпшується стан шкіри. Завдяки оздоровчому масажу активізуються стимульовані захисні сили організму, підсилюється витік лімфи, виводяться шлаки.
Під час сеансу масажу встановлюється рефлекторний зв’язок між різними органами й системами організму людини, потік нервових імпульсів надходить у спинний мозок, потім до внутрішніх огранів, головного мозку й центральної нервової системи. Вогнища збудження, що утворюються в мозку, впливають на центри керування внутрішніми органами, саме цим і пояснюється така широка дія масажу.
Дитячий масаж — це масаж, що проводиться в період із грудничкового віку до одного року. Хоча, звичайно, його можна робити й у 2, і в 3 роки — ніякої шкоди це не завдасть. Навіть навпаки подібний масаж є основою майбутнього здоров’я й гармонічного розвитку дитини: не секрет, що сьогодні відсоток абсолютно здорових дітей зовсім не значний, отже, дитячий масаж актуальний як ніколи. Навіть щасливі батьки абсолютно здорових дітей не відмовляються від масажу: адже це й профілактика, і розвиток моторики дитини, і фізичний контакт. При лікуванні ж різних захворювань — дитячий масаж просто безцінний.
Дитячий масаж у ранньому віці.
Відомо, що будь-яка дитина в перші тижні життя відчуває післяпологовий стрес: якщо в утробі матері він почувався захищеним, то зовнішній світ здається йому повним тривоги і небезпеки. У цьому випадку дитячий масаж є найбільш оптимальним способом нормалізації психічного й фізичного стану маляти. Лікарі знають, що, приміром, недоношені діти, яким призначають дитячий масаж, швидше відновлюються, краще набирають вагу. Починати робити дитячий масаж можна в 5-6-тижневому віці, з дозволу педіатра. Хвороба дитини — навіть, на перший погляд, така «проста», як застуда або кашель — завжди турбує батьків. Давати ліки — справа ризикована, невідомо, як вони подіють на незміцнілий організм. Поміж тим, за допомогою масажу багато захворювань можна попередити, на ранній стадії навіть вилікувати деякі з них. До того ж, лікують тільки дитячий масаж і гімнастика, а не таблетки й краплі. Найголовніше — вчасно звернутися до лікаря, що встановить діагноз і призначить лікування.
Масаж допоможе, якщо вашій дитині поставили такі діагнози, як кривошия (неправильне положення голови), сколіоз, кіфоз (порушення постави). Якщо ці захворювання не лікувати, наслідки можуть бути найрізноманітнішими — від захворювань хребта до порушення роботи опорно-рухової системи. Дитячий масаж успішно справляється і з такими проблемами, як кишкові кольки, м’язеві гіпертонуси (а ними страждає досить високий відсоток немовлят) і гіпотонуси. Окрім цього, за гіпертонусом можуть ховатися й інші захворювання, виявити які у період до 6-ти місяців нелегко. Дитячий масаж, навіть і не лікувальний, дозволяє запобігти можливим неприємностям.
Дитячий масаж перебуває на першому місці в схемі лікування сколіозу, що посідає перше місце серед захворювань хребта. Факт залишається фактом — як мінімум, половина випускників шкіл страждає цим захворюванням у тому чи іншому ступені. У цьому нічого дивного — хребет у дітей і підлітків ще не зміцнів, потрібно постійно стежити за поставою школяра, адже навантаження на хребет збільшується, якщо людина сидить, а учням доводиться проводити за партою все більше й більше часу. Але чи багато вчителів стежить за поставою своїх підопічних?
Тому, в першу чергу батьки, повинні стежити за поставою дітей, вчасно лікувати, а також проводити профілактичні заходи.
Здоров’я Вам і Вашим дітям!
З повагою колектив Оздоровчого центру «Естетик Б’юті».
Чекаємо на Вас за адресою: вул.К.Маркса, 9, з 8:00 до 19:00.
Тел. 5-53-49, моб. 8-096-458-25-78.