ПЕРША СЕСІЯ ВИЗНАЧИЛА ПОВНОВАЖЕННЯ МІСЬКОГО ГОЛОВИ ТА ДЕПУТАТІВ МІСЬКОЇ РАДИ 6-ГО СКЛИКАННЯ

ПЕРША СЕСІЯ ВИЗНАЧИЛА ПОВНОВАЖЕННЯ МІСЬКОГО ГОЛОВИ ТА ДЕПУТАТІВ МІСЬКОЇ РАДИ 6-ГО СКЛИКАННЯ

Вчора, 11 листопада, відбулася перша сесія міської ради шостого скликання, на якій було оголошено повідомлення про результати виборів депутатів Новоград-Волинської міської ради 6-го скликання та припинення повноважень 39-ти депутатів Новоград-Волинської міської ради 5-го скликання і міського голови М.П.Боровця.
З цього питання доповіла голова Новоград-Волинської міської виборчої комісії С.О.Осовська.
У її виступі, зокрема, було зазначено, що до складу міської ради 6-го скликання увійшло 46 депутатів. З них 23 — за партійними списками і 23-х депутатів обрали за результатами виборів у мажоритарних округах.
Міським головою Новограда-Волинського обрано Володимира Івановича Загривого. Секретарем міської ради таємним голосуванням депутати обрали представника Народної Партії — Олександра Анатолійовича Атаманенка. Заступниками міського голови затвердили наступні кандидатури: першим заступником міського голови — Миколу Григоровича Усенка (директор ТОВ «Газета «Звягель-Інформ»), Дмитра Аркадійовича Ружицького, Валентина Андрійовича Костюка та Сергія Юрійовича Колотова. Керуючого справами виконавчого комітету призначено Василя Степановича Янчука.
На пленарному засіданні було затверджено склад постійних комісій міської ради і обрано голів комісій О.І.Журбенка, В.І.Перерву, О.В.Солодовник, В.Ф.Поліщука, В.К.Мельника, В.І.Неука, А.В.Войтовича, В.І.Остапчука.
Виконавчий комітет Новоград-Волинської міської ради 6-го скликання було затверджень у кількості 15 чоловік. До нього увійшли міський голова та його заступники, а також В.М.Борис, В.П.Каленський, М.Г.Лук’янчук, О.В.Нестеренко, А.Б.Поліщук, С.Ф.Портянко, В.В.Прилипко, Г.К.Смажук.
Наприкінці засідання В.І.Загривий виступив з промовою, яку ми далі наводимо:
— Шановні депутати міської ради, керівники усіх рівнів, присутні!
Перш за все, хочу ще раз щиросердечно подякувати всім виборцям, які проголосували «за» і тим, хто не підтримали, а також тим, хто зовсім не прийшли на голосування. Як я і обіцяв на передвиборних зустрічах, на присязі своїй, — підтверджую, що буду вірою і правдою служити міській громаді.
Сам факт 40-процентної участі виборців міста в голосуванні (18 тисяч із 44 тисяч виборців) свідчить про те, що справи ненормальні, не відповідають інтересам міської громади, яку скувала байдужість, апатія, а, може, й повна зневіра.
Я закликаю всіх до практичної повсяк­денної роботи, незалежно від політичних кольорів, до повного відходу від практики пафосних необгрунтованих звітів, викривлення істинного стану справ. Ніякої упередженості, неадекватного ставлення до кадрів, переслідування, цькування за щось, кимось не буде. Вважаю, що головним чинником для дій людини є її совість, відповідальність перед Богом, державою та її законами.
Що стосується енергозбереження, розбудови міста, газифікації, ОСББ — на нормальному правильному шляху, але треба працювати! Буде розпочате нове, буде відродження, відновлення, що стосується пивзаводу і мінводи. Будуть відроджуватися комунальні підприємства, знайдемо проекти культурно-паркової зони на берегах Случі, медичного містечка, будівництва житла, створення переробних підприємств.
Звертаю увагу відповідних служб, що в ході передвиборної компанії моєї та інших команд було розпочато і зроблено немало справ: ремонт і благоустрій дворів, зокрема, вулиць, вивезення сміття, нечистот, вирізка дерев, це робилося на прохання людей і по добрій волі інших. Розпочате будемо продовжувати, осмислювати свої здібності.
Я говорив на всіх зустрічах, що своєю роботою заохочу кадри, громаду, трудові колективи. Бо знаю, що у 90-х роках після розвалу Радянського Союзу було набагато тяжче, але і тоді ми робили діло, закладали підвалини сьогодення і на перспективу, здавали житло, школу №10, газифікацію провели, і тоді не було інертності, застою, занепаду, були позитивні кроки.
Ми підтримаємо всі реалістичні справи, пропозиції, ініціативи, в тому числі щодо заклику: «Виробляй своє, купуй своє, Новоград-Волинське». Де воно на прилавках, крім хліба нашого? Ні одного заготівельного або переробного підприємства... Уже розпочата робота, щодо об’єднання зусиль міста і району, міської і районної влади. Наші представники працюють в їх робочих органах, їхні — в наших. І разом, тільки разом, ми підтримаємо ініціативу Василя Івановича Остапчука щодо виготовлення відповідного обладнання для створення дитячих майданчиків у всіх дворах, кварталах, ОСББ, багатоповерхових та інших будинках.
Кожна заява, бажання прислужитися місту, а їх було багато, будуть враховані. Заявляю відкрито: той, хто не володіє своїм ремеслом, не спроможний, буде усунутий з посад з подальшою допомогою у визначенні свого місця. Але місто страждати не буде. На реалізацію всього обіцяного нами, в тому числі і мною, будуть спрямовані відповідні розпорядження міськвиконкому, міської ради, і в тому числі, спільні наші ініціативи з районною владою. Перші з них стосуватимуться уповноважених міського голови у мікрорайонах та виборчих округах міста. Ми порадилися і, в принципі, депутати не заперечують виконувати виконавську роль.
Ми вже конкретно приступили до розгляду питання запозичення кредиту Міжнародного банку реконструкції та розвитку для комунального підприємства виробничого управління каналізаційного господарства. 36 мільйонів на двадцять років. Буде створено тимчасову комісію для перевірки доцільності та наслідків залучення кредиту. Але процес, щоб ви знали, вже пішов. Вже розглядають пропозиції про закупівлю відповідного обладнання. Ми заслухаємо на міськвиконкомі інформацію робочої групи, створеної 10 лютого 2010 року. Ми нагадаємо, хто має що робити. Контроль за виконанням цього розпорядження буде залишений за мною.
Щодо розпоряджень, то одне з них стосуватиметься концепції завершення газифікації нашого міста, що розпочнеться буквального із завтрашнього дня. Воно стосуватиметься завершення першої черги, розпочатої у 1993 ще О. Ф. Костеченком. Тому що він ввів газ у місто в районі м’ясокомбінату, а з 1994 ми продовжили там газифікацію, і ця черга не закінчена аж до сьогодні. Друга черга стосуватиметься бюджетних приміщень, бюджетних закладів і комунальних структур всіх на предмет переведення на автономне опалення. І третя черга, яка буде йти паралельно першій і другій, стосуватиметься багатоповерхових будинків.
Одне із наступних відповідальних рішень буде про реформування апарату міськвиконкому.
Щодо ситуації у зв’язку з наступною ліквідацією КЕЧі місцевого гарнізону, я прошу Петра Михайловича Литвина, командувача Південною групою військ, як земляка, піднімати ці питання на рівні Міноборони про те, щоб господарство КЕЧі, яка буде у найближчий час ліквідована, перейшло до комунальної власності, було прийнято рішення Кабміну.
Наступне розпорядження щодо активізації співробітництва міської ради її виконкому та голови з керівництвом району. Це — і межі міста, і переробні підприємства, земельні й майнові претензії один до одного, яких накопичилося багато.
Це мої основні концептуальні наміри дій, які будуть затверджені у відповідних планах, програмах, заходах і рішеннях. Я знаю — що і як робити, маю досвід, реальну практику роботи на рівні і в масштабах області, і не тільки, але і за її межами, і за кордоном. Та без вашого розуміння, підтримки, шановні депутати, присутні, без вашої чіткої роботи, в тому числі заступників апарату, усіх кадрів, важко буде чогось досягти. Надіюсь, хочу бути впевненим у вашій підтримці і праці кожного на своєму місті. Дякую за увагу.
Підготувала Лариса ГЕМБАРСЬКА
Фото Віктора ТИМОЩУКА