ПОЛЬЩА СТАЄ БЛИЖЧОЮ

ПОЛЬЩА СТАЄ БЛИЖЧОЮ


\"ПОЛЬЩА
З двадцять другого по двадцять п’яте травня Польщу відвідала офіційна делегація з Новоград-Волинського району на чолі з головою райдержадміністрації Миколою Іванюком.
У ході візиту відбулося підписання Угоди між гміною Свідніца і Новоград-Волинським районом про співпрацю в економічній сфері, сільському господарстві, охороні навколишнього середовища, освіті, культурі, охороні здоров’я та в інших галузях.

Місто Свідніца і район (гміна) має приблизно таку ж чисельність населення, як і у нас. Проте в плані економічного розвитку — значно ближче до європейських стандартів. Члени нашої делегації мали можливість ознайомитись із діяльністю технопарку, що швидкими темпами, буквально за 5 років, виріс навколо міста. Сьогодні це понад півсотні реалізованих інвестиційних проектів відомих світових виробників. До речі, початок інвестиційному буму було покладено заводом «Церсаніт» — одного з європейських лідерів виробництва керамічної плитки і сантехніки, і, як відмітив, Микола Іванюк, цей факт символічний для нашого району. Він висловив тверде переконання, що невдовзі навколо Новограда також буде справжній технополіс і, безумовно, досвід поляків у цьому напрямку є для нас дуже цінним.
Делегація нашого району була тепло зустрінута у польських колективах та серед населення.
Намічені перші кроки в реалізації договору про співпрацю, так уже найближчим часом планується обмін делегаціями дітей, які приїдуть на відпочинок та колективами художньої самодіяльності. Підписано протоколи про наміри створення спільних підприємств у будівництві і поліграфічній сфері.
Безперечно, кожен такий крок з боку місцевої влади сприятиме розвитку дружніх відносин між країнами та людьми. У всякому випадку ті, хто збирається до Польщі на відпочинок чи для організації бізнесу, — знайте, що є там Свідніца — чудове місто в передгір’ї Судету, зі славною історією, архітектурними пам’ятками, відомими на цілий світ, і приязними людьми.

Микола УСЕНКО