МИКОЛА УСЕНКО: «ВИ ЩЕ БУДУЄТЕСЬ? ТАК ВАМ І ТРЕБА»

Давня східна мудрість гласить: «Скільки разів не повторюй «халва», від цього в роті солодко не стане». З усіх боків, починаючи від київських чиновників до місцевих, постійно чуємо, як поліпшуються умови для малого та середнього підприємництва на Україні. Приймаються сотні так званих «регуляторних» актів, де все «спрощується», відміняються непомірні збори, надаються пільги тим, хто тільки починає свій бізнес, «халявні» кредити і т.ін». Ну просто тобі «картина маслом», як кажуть в Одесі.
Насправді займатися малим бізнесом, а особливо виробництвом, з кожним роком стає все складніше. Маю право так говорити, тому що знаю про це не тільки з газет. Майже 16 років разом з колегами «варимося» в цій сфері. Власне кажучи, легко не було ніколи, адже заробляти гроші і отримувати зарплату — це дві великі різниці, які, на жаль, не можуть зрозуміти більшість чиновників. Все те, що відбувається в країні сьогодні, вже становить загрозу не тільки для малого бізнесу, але й взагалі для цивілізованого розвитку держави.
Яка б не була «кааліция», — результат буде один: продовжиться «дерибан» бюджетних коштів, розвиватись, будуватись, і нарощувати темпи виробництва зможуть лише «наближені» до державної скарбниці.
Є єдиний вихід — до влади в Україні повинні прийти нові люди, які зможуть змінити саму систему. Інакше нам — «век воли не видать».