Щодо стану захворюваності на коронавірус у Новоград-Волинській громаді

У Новоград-Волинському районі епідситуація на коронавірусну інфекцію залишається стабільно складною, — повідомляє 21 січня адміністрація КНП «Новоград-Волинське міськрайТМО».
Станом на 21 січня в КНП «Новоград-Волинське міськрайТМО» з підтвердженим діагнозом на коронавірусну хворобу та запаленням легень перебуває 44 хворих. Із підозрою на коронавірусну інфекцію та запаленням легень — 6 хворих. У важкому стані — 9 хворих, у тому числі 2 — на апараті ШВЛ. Загалом на стаціонарному лікуванні перебуває 50 пацієнтів, загальний стан хворих: від середнього — до вкрай важкого ступеня.
«Протягом минулої доби серед жителів міста виявлено 10 нових лабораторно підтверджених випадків захворювання на коронавірус, серед жителів району лабораторно підтверджено один новий випадок захворювання», — повідомила 20 січня Леся Становська, заступник начальника відділу з питань охорони здоров’я та медичного забезпечення міської ради.
Упродовж попередньої доби серед жителів міста не виявлено нових лабораторно підтверджених випадків захворювання на коронавірус, серед жителів району лабораторно підтверджено 3 нові випадки захворювання.
18 січня інформували, що серед жителів Новограда-Волинського лабораторно підтверджено 13 нових випадків захворювання на коронавірус, із них 9 — жителі міста та 4 — з району. Тієї ж доби помела 88-річна жителька міста з підтвердженим діагнозом COVID-19.
Станом на 20 січня отримують лікування в амбулаторних умовах (удома) під наглядом сімейних лікарів 315 осіб із лабораторно підтвердженим випадком COVID-19. Станом на 19 січня таких було 316 осіб, на 18 січня — 349.
Шановні жителі громади, бережіть себе та рідних, дотримуйтеся правил протиепідемічної безпеки — дотримання дистанції, носіння маски, гігієни рук. При появі симптомів вчасно звертайтеся до свого сімейного лікаря!
Відвідування хворих із коронавірусною хворобою в інфекційному відділенні та пацієнтів із підозрою на коронавірусну хворобу на площах кардіологічного та дитячого відділень категорично забороняється.
Лікарі консультують родичів щодо стану здоров’я хворих у телефонному режимі:

  • інфекційне відділення — з 15 до 16 год, тел.: 3-51-59;

  • кардіологічне відділення — з 13 до 14 год, тел.: 3-50-85;

  • дитяче відділення — з 13 до 14 год, тел.: 3-51-11.


Графік прийому передач для хворих, які перебувають в інфекційному відділенні, — 11:00-12:00 та 15:00-17:00.
За матеріалами міської ради та міськрайТМО