ЗАЯВА

Здивовані позицією міського голови з приводу оцінки зборів громадян 15 вересня 2008 року по формуванню ініціативних груп та збору підписів громадян міста з питання «Чи підтримуєте ви відставку міського голови Миколи Боровця». Оцінка, де збори майже 700 чоловік називаються зборищем, підприємці називаються «так-званими», виступи з критикою пана Боровця — неправильними, а референдум — політичним рейдерством, — говорять про хворобливе ставлення міського голови до влади.
Наголошуємо, що збори громадян проводилися згідно закону України «Про загальноукраїнський та місцеві референдуми». Жодного антизаконного кроку нікому не дозволено зробити. Перешкоджання ж проведенню референдуму шляхом затягування реєстрації або іншими методами вважатимемо посяганням на законні громадянські права, що отримає з нашого боку найрішучішу та адекватну відповідь.
Вважаємо, що постійна інформаційна реклама в газетах та телебаченні міського голови за рахунок міського бюджету не сприяє спокою в місті, відволікає депутатський корпус та виконавчу владу від підготовки до зими, аналізу ситуації з підвищенням цін на газ для населення, інших наболілих проблем. Опозиція, яка називається паном Боровцем «манією та самовозвеличуванням», твердо нагадує: на вирішення проблем сміттєзвалища, дитячих майданчиків, побиття людей бітами та видачі квартири гр.Носаревій, залишення ринку «Промінь» у комунальній власності та багато іншого відбулося тільки завдяки твердій нашій позиції. І безлад у будинку по вул.Червоноармійській, 24, має закінчитись до 1 листопада 2008 року. Робота на старому сміттєзвалищі не закінчиться бутафорним присипання піском та посадкою квітів. Цей район має бути визнаним районом екологічної катастрофи з усіма наступними діями, що кардинально поліпшать екологію району. Вмовляння людей, які не розуміються на масштабі загроз, прихованих під присипаним сміттєзвалищем, ми не допустимо.
Виходячи з вищесказаного, заявляємо наступне:

  • всі переговори з міським головою до моменту видачі посвідчень членам ініціативної групи та початку збору підписів вважаємо передчасними та безпідставними;

  • відміна референдуму будь-ким неможлива через відсутність повноважень від зборів будь-кому на проведення таких переговорів;

  • вимагаємо від міського голови допомоги в організації проведення прес-конференції та забезпечення оплати телевізійного ефіру для ініціативної групи, так як коментарі влади сприяють викривленню висвітлення позицій сторін та є обманом громади.


Для організації «круглого столу» вимагаємо від міського голови наступні документи:

  1. Кошториси та акти виконаних робіт по вул.Червоноармійській, 24, стадіону «Авангард», тротуарній плитці в центрі міста.

  2. Списки отримувачів земельних ділянок за останні 5 років та спосіб визначення претендентів.

  3. Рішення міськради або інших державних органів, згідно якого отримання земельної ділянки можливе тільки через аукціони, що відрізало більшість незаможних громадян від можливості будувати житло.

  4. Рішення сесії продажу та обгрунтування заниженої ціни без погодження з Кабінетом Міністрів 7 га землі ТОВ «Факро ТЛ».


При відсутності вищеназваних документів вважатимемо дії міського голови такими, що приховують від громади реальний стан справ та становлять небезпеку для громади. Будь-які переговори в цьому випадку є неможливими.
В.ОСТАПЧУК, голова міської організації ВО «Свобода»
(виступ 18 вересня 2008 року на зустрічі з депутатами міської ради та представниками ЗМІ)