«АЛЛО?! МИКОЛА ПЕТРОВИЧ? — ТАК, ТАК. Я ВАС СЛУХАЮ»

«АЛЛО?! МИКОЛА ПЕТРОВИЧ? — ТАК, ТАК. Я ВАС СЛУХАЮ»

НОТАТКИ З ПРЯМОЇ ТЕЛЕФОННОЇ ЛІНІЇ З МІСЬКИМ ГОЛОВОЮ
\"«АЛЛО?!Одним із способів спілкування з громадою, до якого приблизно раз на квартал вдається міський голова Микола Боровець, є пряма телефонна лінія. Остання з таких відбулася у п’ятницю, 3 жовтня. Впродовж години до мера додзвонилися 12 новоград-волинців — кожний зі своєю проблемою.
Одразу два дзвінки — зі скаргами на незавершений ремонт вулиці Полянського. Мовляв, роботи розпочали і на півдорозі покинули — насипали такого каміння, що ні пройти, ні проїхати неможливо. Міський голова став на захист дорожніх служб, пояснивши недопрацювання тривалими дощами, через які поки що не вдалося довести справу до пуття. Проте, пообіцяв мер, він з’ясує, в чому причина, і дорогу дороблять.
А от кому не було виправдання — так це комунальникам. Точніше, будинкоуправлінню, що обслуговує п’ятиповерхівку по вулиці Шевченка, 4. Жінка, яка телефонувала з цього будинку, скаржилася на дірки в даху прямо над її квартирою. Через це після кожного дощу у квартирі тече зі стелі. А в ЖЕКу їй відповідають, що полагодити дах не можуть, бо немає необхідної техніки. Міський голова запевнив жінку, що така техніка є — машину-вишку спеціально в цьому році придбали для потреб комунальників. Микола Боровець пообіцяв особисто посприяти, аби проблему було вирішено.
Окремо слід виділити питання земельні. Таких прозвучало два. Перше — чи правда, що дачний масив «Ветеран» невдовзі роздадуть під житлову забудову? Друге — дзвінок-скарга: чому юнаку не дають земельну ділянку під індивідуальну забудову? Щодо «Ветерана» — тут Микола Боровець заспокоїв: ті наділи відведені під садівництво, тому під забудову вони не плануються. Більше того, вже кілька років триває приватизація згаданих ділянок. На сьогодні понад 80% власників наділів цим правом скористалися. Відносно другого питання — з’ясувалося, що на земельну ділянку під будівництво претендує неодружений молодий чоловік, якому ще не виповнилося 25 років, а, відповідно до положення, ухваленого на місцевому рівні, холостякам до 25 років землі під будівництво в Новограді-Волинському не дають. Однак міський голова пообіцяв, що цей випадок, як виняток, можна буде окремо розглянути на сесії міської ради.
Не задоволені новоград-волинці, судячи із дзвінків, і роботою місцевого відділення Укртелекому: радіо в багатьох мікрорайонах міста не працює, телефони, навіть інвалідам, не встановлюють. Міський голова зі свого боку погодився, що з місцевим керівництвом Укртелекому подекуди важко співпрацювати. Однак додав — стосовно всіх скарг доручить розібратися.
Директор будівельної організації «Фламінго» Ігор Гриценко просив міського голову навести порядок у місті у сфері будівництва. За словами пана Гриценка, в Новограді-Волинському переважна більшість підрядників працюють без необхідних дозвільних документів. Тоді як «Фламінго» і «Гарантбуд» — дві потужні організації — опинилися на межі банкрутства. Микола Боровець не погодився із такою постановкою питання — мер переконаний, що в місті більше, аніж дві організації, мають необхідний пакет дозвільних паперів. Проте, зауваження визнав слушним і додав, що в найближчі дні в місті планується зібрати за «круглим столом» керівників усіх будівельних організацій та представників влади, аби вирішити проблеми, що накопичилися в цій галузі.
Також у ході прямої телефонної лінії до мера зверталися із низкою пропозицій щодо покращення рівня благоустрою в місті («окультурити» автовокзал, вивісити рекламу міських музеїв тощо), намагалися «через мера» вирішити проблеми із сусідами та просили допомоги у відбудові погорілих сараїв.
Олег БРЮХАНОВ