ПЕРЕКРИТО МІЖНАРОДНИЙ «НАРКОТИЧНИЙ КАНАЛ»

Працівники відділу боротьби з незаконним обігом наркотиків УМВС та управління Служби безпеки України в області затримали на автошляху Київ-Чоп, поблизу м.Новоград-Волинський, автомобіль «Ауді А-4», за кермом якого був житель міста Дубного Рівненської області. Із салону та багажника авто вилучено 700 грамів синтетичної психотропної речовини «Амфетамін», 250 пігулок наркотичного засобу «Екстазі» та 500 грамів марихуани. Правоохоронці виявили також спеціальні пристрої для вживання і зберігання психотропних речовин та електронні ваги.
За попередніми даними, молодик виконував кур’єрську доставку наркотиків до Рівненської, Волинської, Київської та Житомирської областей. Він же був і реалізатором цього товару, який потім розповсюджувався серед молоді у розважальних закладах.
Як зазначив начальник відділу боротьби з незаконним обігом наркотиків УМВС України в області Сергій Дзюбенко, затриманню передувала копітка робота оперативників щодо відстеження, документування та перекриття міжнародного каналу ввезення наркотичних засобів на територію нашої держави із сусідньої Польщі. Вилучена партія за цінами чорного ринку оцінюється у суму понад 150 тисяч гривень.
За даним фактом порушено кримінальну справу. Молодик, який, до речі, вже відповідав перед законом за скоєння квартирної крадіжки, та його 21-річна співмешканка, котра супроводжувала його в небезпечних подорожах, затримані. Розслідування триває.
Із початку року працівниками міліції Житомирщини вже перекрито 7 міжнародних каналів постачання наркотичних засобів на територію України.