БУДИНКУ КУЛЬТУРИ ЯРУНЯ — НОВЕ ЖИТТЯ!

БУДИНКУ КУЛЬТУРИ ЯРУНЯ — НОВЕ ЖИТТЯ!

\"БУДИНКУВ останній день літа, 31 серпня, у с.Ярунь вирувало велике свято — відбулося урочисте відкриття відремонтованого приміщення Будинку культури. На новосілля храму культури завітали численні жителі Яруня та гості.
Із проголошенням незалежності України, відродження національної культури стало державною справою. Для українців відкрилася перспектива вільного розвитку і набуття престижності своєї культури. Розпочався новий етап у культурно-освітній роботі.
Завдяки підтримці Голови Верховної Ради України В.М.Литвина, з державного бюджету на 2011 рік на розвиток Новоград-Волинського району були виділені кошти, у тому числі на ремонт закладів культури.
\"БУДИНКУРайонний Будинок культури, що розміщений у с.Ярунь, збудований у 1936 році, загальна площа — 3829 кв.м.
У Будинку культури розміщено дві сільські бібліотеки — дитяча та для дорослих. При Будинку культури працює 12 гуртків художньої самодіяльності, серед них — два колективи мають звання «народний аматорський», а дитячий фольклорний гурт — звання «зразковий».
З 1978 року двічі проводився косметичний ремонт приміщення: зроблено фасад, замінено підлогу у фойє. У 2008 році проведено капітальний ремонт опалення приміщення, встановлено 3 електричні котли опалення, підключено окрему лінію.
У 2010 році, відтоді як галузь культури очолив молодий та ініціативний керівник С.В.Найдюк, котрий глибоко переконаний, що кожна оселя починається з подвір’я та порога, розпочався капітальний ремонт районного Будинку культури. Минув рік, і, на вигляд неошатне приміщення, перетворилося на таке, що вабить зір. А зроблено чимало: відремонтовано танцювальний зал, сцену, аварійну стіну у глядацькому залі, зроблено капітальний ремонт веранди, з більярдної кімнати зроблено вхід на 2-й поверх, замінено вікна, зроблено ­ремонт обрядової зали та кабінету директора, ­пофарбовано фасад приміщення, зроблено освітлення біля Будинку ­культури.
\"БУДИНКУУ святі взяли участь ­заступник голови державної адміністрації А.Б.Поліщук, голова районної ради Ф.В.Весельський, начальник відділу культури С.В.Найдюк, сільський голова С.С.Жук та директор районного Будинку культури Ю.П.Сидорчук. Жіночим колективом хору було підготовлено концертну програму.
Хочеться сподіватися, що прекрасні зали нового приміщення завжди будуть наповнені українською піснею, словом і танцем. Нехай тут вирує творче життя, аби люди, котрі своєю творчістю і невтомною жагою примножують культурну скарбницю нашої держави, були здоровими і щасливими.
За інформацією відділу культури і туризму райдержадміністрації