ВОДІЇ ДОЧЕКАЛИСЯ БАГАТОМІЛЬЙОННИХ ІНВЕСТИЦІЙ У ДОРОГИ

ВОДІЇ ДОЧЕКАЛИСЯ БАГАТОМІЛЬЙОННИХ ІНВЕСТИЦІЙ У ДОРОГИ

\"ВОДІЇЯк кажуть, крига скресла. Тисячі водіїв мріяли, аби в наші дороги нарешті почали інвестувати мільйони, щоб якість асфальту бодай на головних вулицях наблизилася до високих європейських стандартів. І ось, у 2011 році, в Новограді-Волинському відремонтовано доріг на загальну суму понад 23 мільйони гривень. Це — більше, ніж за попередні десять років разом узятих.
«Робіт у цьому плані виконано, як ніколи, багато. ­Завдячуючи сприянню Голови Верховної Ради України ­Володимира Литвина, зусиллям міського голови Володимира Загривого, ми змогли вирішити питання щодо включення під’їзних шляхів до нашого міста у державну програму облаштування доріг у рамках підготовки до Євро-2012», — прокоментував цю тему для редакції «Звягель-Інформу» перший заступник міського голови Микола УСЕНКО.

Якщо перейти до конкретних цифр, то з державного бюджету на роботи, виконані ДП «Граніт», було виділено 1 мільйон 708 тисяч євро, що в гривнях становить майже 20 мільйонів. Капітально відремонтовано вулицю Житомирську (3,4 км), під’їзд до міста з боку Галів (вул.Дружби) — 5,8 км, з боку заводу «Церсаніт» — 1 км, вул.Коростенську — 3,8 км, вул.Ільїна — 0,8 км, вул.Олександрівську (на новому масиві у північній частині міста). Окремо від цього підприємством «Південзахідшляхбуд» виконано капітальний ремонт в’їзду до міста з боку Рівного — 2,3 км автошляху.
\"ВОДІЇТакож у цьому році за кошти з міського бюджету, а це — 1,3 млн. грн., проводиться капітальний ремонт дорожнього покриття частини вул.Тельмана. У планах на наступний рік — повністю завершити ремонт цієї вулиці. Крім цього, коштом міського бюджету виконано ямковий ремонт на 33 вулицях, прогрейдеровано та частково підсипано майже 70 тисяч квадратних метрів доріг.
300 тисяч гривень було виділено на ремонт доріг із м’яким покриттям, що охопив 25 вулиць.
Упродовж року в місті має бути встановлено (або замінено) 90 нових дорожніх знаків (вже встановлено 55).
Майже на всіх основних проїздах нанесено дорожню розмітку, тривають роботи щодо відновлення вуличного освітлення.
\"ВОДІЇПідводячи попередні підсумки цього року, Микола Усенко, насамперед, відзначив ефективну роботу ДП «Граніт» та «Південзахідшляхбуду». Висловив вдячність і нашим місцевим підприємствам дорожньої галузі — ВАТ «Новоград-Волинські шляхи» (директор С.М.Табалюк), ВАТ «Шляхи Полісся» (керівник О.Л.Коваль) і КП «Міськкомунсервіс» (керівник В.Б.Жижко). Подякував депутатам міської ради — О.П.Махновецькому, Ю.Л.Мірзабекяну, І.А.Ільяхову, С.М.Мельнику, О.С.Гарбовському — за активну роботу щодо організації облаштування доріг в їх виборчих округах.
Відрадно, що й на наступний рік намічено чималі обсяги робіт для підвищення зручності і безпеки руху на дорогах. Зокрема, за словами Миколи Усенка, планується провести капітальний ремонт доріг центральних вулиць, ремонт тротуарів, зокрема, й у дворах багатоповерхових будинків, виконати заміну турнікетів, облаштувати належним чином пішохідні переходи, встановити нові світлофорні об’єкти та засоби примусового обмеження швидкості (так звані, «лежачі поліцейські»), провести кронування дерев, продовжити облаштування зупинок громадського транспорту.
Передбачається значне збільшення фінансування на реалізацію міської програми «Околиці» — облаштування освітлення та будівництво доріг із м’яким покриттям на вулицях та провулках у мікрорайонах «Смолка», м’ясокомбінату, «Дружба» та у північно-західній частині міста.
Олег БРЮХАНОВ
Фото Віктора ТИМОЩУКА

\"ВОДІЇ \"ВОДІЇ