Стартував другий сезон чемпіонату громади з футзалу

Стартував другий сезон чемпіонату громади з футзалу

30-31 січня в спортивному залі ліцею №11 стартував другий сезон відкритого чемпіонату Новоград-Волинської громади з футзалу серед чоловіків, який має статус відбірного етапу до фінальної частини чемпіонату області. Організатори змагань — Новоград-Волинська міська асоціація футболу (НВМАФ), управління у справах сім’ї, молоді та спорту Новоград-Волинської міської ради та НВЦФЗН «Спорт для всіх».
У порівнянні з минулим сезоном, у чемпіонаті через високу конкуренцію припинили участь декілька місцевих команд, а також команди Чижівської, Брониківської та Стриївської громад. Натомість заявилися дві команди з Баранівської та одна — з Довбиської громад. Також залишилися дві команди з Ярунської громади. В останній момент не змогла підтвердити свою участь у чемпіонаті команда з Ємільчинщини. Зважаючи на географію команд-учасниць, відкритий чемпіонат Новоград-Волинської міської громади можна сміливо прирівняти до чемпіонату розширеного району, у якому за два сезони взяли участь команди 7 із 12 громад, що входять до складу оновленого району.
Формат чемпіонату — дві ліги по вісім команд, які грають між собою з січня по березень в одне коло. Оскільки охочих узяти участь у розіграші першої ліги було аж 12 команд, а місць у першій лізі — усього 8, то виконком асоціації визначив 6 рейтингових команд учасниками першої ліги, ще два місця розіграли у відбірному етапі серед шести претендентів на першу лігу. Переможцями відбірного етапу стали дві команди з міста Новограда-Волинського — «Спортінг» та «Євробокс», які у півфіналі перемогли «Спарту» (Стриївська ТГ) та «Штурм» (Новоград). На стадії чвертьфіналу вибули з боротьби «Звягель-АТО-2» і «Торпедо» (Пилиповичі).
На церемонію відкриття регулярного чемпіонату завітав голова Асоціації футзалу Житомирської області Віктор Таран. Він провів із футзальними арбітрами та представниками команд семінар на тему нововведених правил у футзалі, які необхідно поступово імплементувати в змагання, а на відкритті привітав учасників і висловив радість, що Новоград-Волинський уже другий рік поспіль, як приєднався до загальної системи офіційних футзальних змагань Житомирської області та України, подякував організаторам турніру і вручив для проведення сезону ігровий м’яч «SELECT Tornado» від технічного спонсора турнірів, що проходять під егідою АФЛУ — спортивного бренду «SELECT». Голова НВМАФ Олександр Лавренюк побажав командам отримати задоволення від турніру та завершити сезон без травм. Голова асоціації футболу привітав із 60-річним ювілеєм члена виконкому НВМАФ та тренера команд ДЮКФП «Звягель» і «Звягель-93» Андрія Лося.
У першому турі першої ліги — поки що без сенсацій. Новачкам турніру через насичені футзальними матчами вихідні не вистачило сил і досвіду нав’язати боротьбу більш рейтинговим і стабільним командам: «Лісгосп» (ДЛМГ) — «Спортінг» — 7:4, «Нива» (Майстрів) — «Євробокс» — 7:2, «Легіон» (Майстрів) — «Звягель-93» (ДЮКФП) — 7:3, «Верес» (Колодянка) — ДЮСШ (Баранівка) — 5:3.
У вищій лізі всі матчі видалися цікавими, з боротьбою та інтригою. Минулорічний бронзовий призер чемпіонату — команда «Звягель» (ДЮКФП) — перемогла «Керамік» (Баранівка) — 4:3. Володар кубка міста з футзалу — команда «Рись» — не без проблем переграла «Звягель-АТО» — 4:2, забивши четвертий м’яч на останніх хвилинах. «Фани Звягеля» дали бій, але поступилися тогорічному переможцю першої ліги та фіналісту цьогорічного розіграшу кубка міста, — команді «Крост» (Ярунська ОТГ) — 4:7. А чинний чемпіон міста з футзалу — команда «EuroShous», поступаючись уже в дебюті матчу новачку чемпіонату — команді «Олімп» (Довбиська ОТГ) з рахунком 0:2, — зуміла зібратись і створити камбек — 7:3.
У другому турі (7 лютого) у вищій лізі відбудуться такі матчі: «Керамік» — «EuroShoes», «Олімп» — «Звягель-АТО», «Рись» — «Фани Звягеля», «Звягель» (ДЮКФП) — «Крост». У першій лізі: «Євробокс» — «Звягель-93», «Легіон» — «Верес», «Лісгосп» - ДЮСШ (Баранівка), «Спортінг» — «Нива».
Усі матчі, відповідно до карантинних вимог, проходять без глядачів.
За матеріалами сайту mafnv.org.ua