ДВІ МЕДАЛІ НА ЧОТИРЬОХ

ДВІ МЕДАЛІ НА ЧОТИРЬОХ

БОРЦІ ВІЛЬНОГО СТИЛЮ ГОТУЮТЬСЯ ДО ЧЕМПІОНАТУ УКРАЇНИ
Новоград-волинські борці вільного стилю здобули дві медалі на Всеукраїнському турнірі, що розглядався тренерами, як один із ключових етапів підготовки до чемпіонату України серед борців 1992-94 років народження. Змагання, присвячені Герою Радянського Союзу, воїну-афганцю Олегу Оніщуку, пройшли у Хмельницькому й зібрали понад дві сотні провідних спортсменів із України, Молдови та Росії. Серед учасників були вихованці профільних спортивних навчальних закладів, майстри спорту України, призери міжнародних змагань та чемпіонатів Європи.
Половину збірної команди Житомирської області склали борці з Новограда-Волинського — Данііл Мірошников, Наталія Перепьолкіна, Віта Блиндюк та Ігор Приймак, розповів газеті «Звягель» тренер з вільної боротьби Анатолій Ясиневич.
Чемпіонське звання у ваговій категорії 66 кг здобув Данііл Мірошников, майстер спорту України. Звягельнин, загалом провівши шість сутичок, переміг на шляху до фіналу борців зі Львова, Києва й Херсона, а в фінальному поєдинку виявився сильнішим за ще одного львів’янина, між іншим — чемпіона й майстра спорту України.
Друге місце серед юніорок посіла Наталія Перепьолкіна. Здобувши перемогу у чотирьох сутичках, дівчина пробилася до фіналу, де її суперницею стала досвідчена спортсменка зі Львова, призерка чемпіонату Європи Тетяна Кіт. На жаль, наша землячка поступилася в обох періодах із мінімальним рахунком — 0:1.
Ще одна представниця Новограда-Волинського — Віта Блиндюк — була зупинена фактично за крок до медалі спортсменкою з Білорусі. А Ігор Приймак, дебютант у цій віковій групі, за свідченням тренера, боровся добре, але до ключових поєдинків, у яких розігрувалися нагороди, не дістався.
«Турнір можна вважати вдалим, адже наші спортсмени виявили вольові якості, продемонстрували гарну технічну й тактичну підготовку, здобули дві нагороди», — прокоментував підсумки змагань Анатолій Ясиневич. Тренер додав, що незабаром для спортсменів цієї вікової групи буде проведено ще один всеукраїнський турнір, а тоді у квітні — чемпіонат України.
Олег БРЮХАНОВ