ПЕРШИЙ — ПІШОВ!

ПЕРШИЙ — ПІШОВ!

ВАЖКОАТЛЕТИ МРІЮТЬ ПРО П’ЄДЕСТАЛ ЧЕМПІОНАТУ УКРАЇНИ
Минулої суботи сталася знакова подія у житті місцевих важкоатлетів — відбувся перший чемпіонат Житомирської області серед юнаків та дівчат віком до 13 років. Як зазначив тренер-викладач відділення важкої атлетики міської ДЮСШ та організатор змагань Валерій Постіженко, обласні чемпіонати з цього, до речі, олімпійського виду спорту не проводилися щонайменше п’ятнадцять років. Так що без перебільшення можна говорити про дебют.

За свідченнями фахівців, важка атлетика в області на достойному рівні розвивається тільки в Новограді-Волинському та районі. Щоправда, діють секції також у Житомирі та Коростишеві, однак їхні представники не відгукнулися на пропозицію взяти участь у змаганнях. Тож, серед учасників були важкоатлети трьох місцевих команд (міська ДЮСШ, районна ДЮСШ, місцевий осередок ФСТ «Спартак»), а також дві збірні з Хмельницької області (Шепетівка і Понінка). Спорт­смени із сусідньої області надали змаганням статусу відкритої першості області. Місцем проведення став спортивний зал економіко-гуманітарного коледжу.
На церемонії відкриття з вітальними словами до учасників та організаторів звернулася працівник головного управління у справах сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації Ольга Чернокоз — у минулому чемпіонка світу з самбо та призерка чемпіонату світу із дзюдо серед студентів, майстер спорту міжнародного класу СРСР, а сьогодні — відповідальна за розвиток важкої атлетики в області. Приклад Ольги Чернокоз, котра досягла найвищих висот в улюблених видах спорту, мав надихнути юних спортсменів на вдалі виступи, допомогти повірити у власні сили.
Загалом у турнірі взяли участь 54 хлопчики й 33 дівчинки. Із них 32 учні міської ДЮСШ та 4 представники ФСТ «Спартак» виконали масові спортивні розряди. У загальнокомандному заліку з великим відривом перемогли юні важкоатлети міської ДЮСШ.
Серед кращих Валерій Постіженко відзначив Олега Ніколаєнка, Дениса Юріна та Олену Фанту. Тепер для них та інших спортсменів, котрі мріють побувати на чемпіонаті України, розпочинається тривалий процес підготовки. Тренер, зокрема, зазначив, що свого часу поставив за мету, аби його вихованці на всеукраїнській першості пробилися до десятки. Це завдання виконали — було здобуто сьоме та восьме місця. Нова мета — увійти вже до п’ятірки. Він вірить, що відкриття у місті спортзалів для занять важкою атлетикою, кошти на які були обіцяні міською владою, дасть новий поштовх для розвитку цього виду спорту — вдасться готувати важкоатлетів, котрі претендуватимуть на лідируючі позиції в Україні.
Окрему подяку Валерій Постіженко висловив директору економіко-гуманітарного коледжу Миколі Горбатюку та завідуючому кафедрою фізичного виховання і спорту коледжу Анатолію Живанюку за надання спортивного залу для проведення змагання та допомогу при їх організації.
Олег БРЮХАНОВ
Фото Віктора ТИМОЩУКА