НА «СМОЛКУ» — З КОМФОРТОМ І ВІТЕРЦЕМ!

НА «СМОЛКУ» — З КОМФОРТОМ І ВІТЕРЦЕМ!

«Приємно і комфортно», — ділиться свіжими враженнями від поїздки житель Смолківського мікрорайону Микола. «Гарні автобуси. Однак шкода, що на наших дорогах вони можуть довго не протягнути», — додає ще одна пасажирка. «Загривий обіцяв на виборах, що будуть нові автобуси, — ось і дотримав слова», — пролунало з іншого кутка салону. Все це — про нові автобуси, що почали курсувати на міському маршруті №3. Детальніше про нововведення газеті «Звягель» розповів заступник міського голови Сергій КОЛОТОВ.
— З 1 березня міський автобусний маршрут №3 (і споріднений до нього №11) обслуговуватиме ТОВ «Міськкомунсервіс» — спільне підприємство, засновниками якого є міська рада і приватник. На маршруті одночасно курсуватимуть три автобуси марки «Рено». Інтервал руху — 20 хвилин, — поділився подробицями Сергій Юрійович.
Вартість проїзду встановлено в розмірі 1,50 грн., перевезення пільговиків усіх категорій на даний час — безкоштовне й без обмежень. Але такі умови діятимуть поки що тільки до кінця березня. Через місяць — підведення підсумків і аналіз економічних показників, на основі яких буде прийняте відповідне рішення про подальші умови перевезень, зокрема, пільговиків.
Міська влада наразі вважає передчасними розмови про переведення інших маршрутів на обслуговування такими ж автобусами. Однак очевидно, що від майбутньої конкуренції у виграші залишаться пасажири, адже при проведенні конкурсів на право обслуговувати той чи інший маршрут з’явиться альтернатива, й перевага буде надана тому перевізнику, котрий запропонує більш вигідні умови для громади.
Олег БРЮХАНОВ
Фото Віктора ТИМОЩУКА