«СОРОЧКА ВИШИВАНА»

Незабаром свій результат проектної діяльності громадськості міста, а саме проект «Сорочка вишивана», презентують працівники ІМЦ та міське методичне об’єднання вчителів обслуговуючої праці.
Важко переоцінити значення вишиванки для українців. Вона завжди асоціюється із Батьківщиною, красою, гармонією. Протягом двох років учні всіх шкіл міста під керівництвом вчителів займалися вивченням історії, технік вишивання, а також безпосередньо виготовленням вишитої сорочки. 18 квітня, о 14.00, в актовій залі навчально-виховного комплексу «Гімназія імені Лесі Українки — школа І ступеня», як підсумок проекту, відбудеться міське свято «Сорочка вишивана».
Крім обміну педагогічним досвідом з використання елементів народознавства на уроках, удосконалення методики вивчення важливого елементу навчальної програми обслуговуючої праці, захід має за мету виховання національної свідомості, підвищення культурного рівня школярів та пожвавлення мистецького процесу серед талановитої новоград-волинської учнівської молоді.
На святковому фестивалі педагоги, учні шкіл — юні митці — представлятимуть свої роботи на широкий загал. Зокрема, проходитимуть виступи дитячих колективів із різних шкіл міста, які включатимуть пісні про вишиванку, народні танці, театралізовані інсценізації. Родзинкою свята стане дефіле — презентація сорочок, вишитих учнями та вчителями. Протягом фестивалю буде можливість взяти участь у майстер-класах від народних умільців, педагогів, які поділяться з охочими своїм умінням і розкажуть про різні стилі вишивки.
Оргкомітет звертається до всіх: якщо ви маєте якісь старовинні чи ексклюзивні вишиванки і бажаєте взяти участь у дефіле, немає різниці, чи ви модель, чи ні, погоджуйтесь на участь у фестивалі!!! Також шукаємо майстринь для проведення майстер-класів, дизайнерів, які б могли показати свої роботи публіці, знавців української вишиванки.
Додаткову інформацію можна отримати за адресою: вул.Пушкіна, 44, інформаційно-методичний центр, телефон: 5-50-72, 5-20-69.
П.ЛІНЕВИЧ, завідувач ІМЦ