ЮНІ АВІАТОРИ ВІДКРИЛИ СЕЗОН

ЮНІ АВІАТОРИ ВІДКРИЛИ СЕЗОН

12 квітня — Всесвітній день авіації та космонавтики. Щорічно в цей день у Новограді-Волинському, на березі річки Случ, проходить відкриття авіамодельного сезону. Тож, того весняного дня зібралися майже всі авіамоделісти міста.
У показових виступах взяли участь спортсмени-авіамоделісти та вихованці центру науково-технічної творчості учнівської молоді. У небо злетіли радіокеровані моделі літаків, пілотажні кордові, моделі «повітряного бою» та вперше радіокеровані автомоделі.
Незважаючи на зимову перерву, спортсмени впевнено пілотували, що важливо, адже це перші тренувальні збори в місті, а далі — виступ на обласних змаганнях вихованців ЦНТТУМ та спортсменів міста — на відкритих кубках України.
Відзначу, що 28-29 березня команда авіамоделістів ЦНТТУМ брала участь в обласному конкурсі-змаганні з кордових моделей для закритих приміщень, що відбувся у Житомирі. З 12 команд району ми вибороли друге місце, поступившись лише господарям змагань. Вдало виступили Сергій Кравець, учень НВПЛ — 2 місце, Дмитро Возняк, учень ЗОШ №7 — 2 місце, Володимир Орденат, учень ЗО Ш№7 — 3 місце.
Велику вдячність за фінансову підтримку і взаєморозуміння висловлюю, в першу чергу, батькам, а також місцевому клубу авіамоделістів за надання допомоги в організації та проведенні змагань, адже попереду обласна спартакіада з найпростіших моделей, змагання з ракетомодельного спорту (в яких ми також братимемо участь) та змагання з кордових моделей літаків.
О.ЗАМУЛА, керівник авіамодельного гуртка ЦНТТУМ