«ГАРНА ДІВЧИНА — ЯК У ЛУЗІ КАЛИНА»

«ГАРНА ДІВЧИНА — ЯК У ЛУЗІ КАЛИНА»

ЕКОНОМІКО-ГУМАНІТАРНИЙ КОЛЕДЖ ОБРАВ «МІС ЗОЛОТА ОСІНЬ-2008»

Враження, отримані у студентські роки, здебільшого залишаються з людиною надовго, якщо й не назавжди. І що характерно — пам’ять повертає нас не стільки у навчальні будні, як до тих майже безтурботних миттєвостей студентського життя, коли можна було розважитися, взявши участь у конкурсі чи виставі, учудити якийсь «прикол» чи просто пожартувати.
Певно, тому, йдучи назустріч побажанням молоді, кожен навчальний заклад час від часу влаштовує розважальні заходи, чільне місце серед яких належить символічному визначенню «міс» та «містерів». У кожного закладу — свій підхід, своя ідея, а відтак — і пора року, обрана для проведення конкурсу. Приміром, місцевий медичний коледж свою «міс» обирає навесні. А от економіко-гуманітарний коледж — восени. Відповідно й титул переможниці тут носить назву «Міс осінь».
Цього року Новоград-Волинський економіко-гуманітарний коледж свою красуню обирав 30 жовтня. Студентство з нетерпінням чекало цього заходу. Відповідним чином готувалися не лише конкурсантки, а й їхні групи підтримки. Гамір у залі, де проходив конкурс, не стихав ані на мить. Скандуючи імена тієї чи іншої учасниці та демонструючи заздалегідь підготовлені плакати, вболівальники намагалися вплинути на рішення журі ще до початку конкурсу.
І ось — довгоочікувана мить появи учасниць. Перший етап конкурсної програми — привітання. Дівчата розповідають про себе, а їхні групи підтримки влаштовують невеличкі театралізовані сценки, що допомагають краще зрозуміти «хто є хто». Далі — запитання й відповіді. Під час цього конкурсу присутні почули, які якості та риси характеру дівчата найбільше цінують у собі, у друзях, знайомих та оточуючих. Артистичний конкурс зобов’язував учасниць до виконання художнього номера — як правило, це була пісня чи танець.
А тоді пішли в хід домашні заготовки. Перша з них — конкурс ікебан на осінню тематику. Причому, слід було не просто продемонструвати свій витвір, а й належним чином його захистити: розповісти, що символізує та чи інша деталь мініатюри.
Два останні конкурси, певно, найбільше сподобалися глядачам. По-перше, «Пані осінь» — вихід конкурсанток у сукнях на осінню тематику. Ось де й проявилася в повній мірі фантазія дівчат — вийшов, так би мовити, ексклюзив, зроблений власними руками. А наостанок — танець, осінній вальс, в якому багато чого залежало не тільки від дівчат, а й від задатків танцюриста у їхніх партнерів.
І як би це не прозвучало банально, але журі, яке очолював директор коледжу Микола Паламарчук, було дійсно непросто розподілити номінації. Адже підсумкова кількість балів однозначно вказувала лише на «міс» і «віце-міс», а от стосовно решти номінацій довелося дещо подискутувати. Втім, компромісне рішення віднайшли. Звичайно ж, не без допомоги глядачів. Саме вони відіграли ключову роль при визначенні «Міс глядацьких симпатій». Нею стала Майя Щербач. Сніжану Опанасюк наділили званням «Міс романтичність». Анна Дроздюк отримала «Міс чарівність». «Міс вишуканість» дісталася Олені Подаянчук, а «Міс грація» — Наталії Богайчук.
«Віце-міс Золота осінь» стала студентка третього курсу Аліна Прокопчук. Вона всього двома балами поступилася переможниці конкурсу — також третьокурсниці — Наталії Савчук, яка й отримала почесний титул «Міс Золота осінь-2008».
Олег БРЮХАНОВ
Фото Віктора ТИМОЩУКА