У ГОРОДНИЦІ — БУДИНОК ШЕРИФА!

У ГОРОДНИЦІ — БУДИНОК ШЕРИФА!

\"У10 липня відбулася знакова подія для міста і району — відкриття Будинку шерифа в селищі Городниця (це вже третій в області). Це відділення міліції відрізняється від звичайних тим, що шериф у цьому будинку одночасно працюватиме і проживатиме.
На урочисту церемонію відкриття, яке вів селищний голова І.Онищук, прибули В.Присяжнюк, начальник УМВС України в Житомирській області, В.Прилипко, начальник Новоград-Волинського міського відділу міліції, М.Іванюк, голова райдержадміністрації, В.Гончарук, голова райради і багато гостей із міста та району.
Ось що з приводу цієї події говорили виступаючі.
І. Онищук, голова селища Городниця:
— З 2004 року ми йшли до цієї дати — відкриття Будинку шерифа. Дякуючи великій підтримці районної ради, райдержадміністрації, міського і селищного відділів міліції, багатьох керівників підприємств та приватних підприємців ми сьогодні бачимо, який будинок виріс. Хочу всім подякувати за цю роботу і за те, що вибрали саме наше селище і побудували Будинок шерифа.
М. Іванюк, голова райдержадміністрації:
— Це приємна, неординарна подія, яка відбувається у вашому селищі. Звичайно, будівництво тривало довго, через те, що завжди у нас бракує коштів. Але, зрештою, всі роботи завершені. У Городниці велика кількість населення, селище оточене лісами, тут виникають різні ситуації. Тому створення такого відділку — величезний крок назустріч людям. Я хотів би, найперше, привітати працівників міліції, шерифа — Руслана Михайловича Ригуна, котрий із своєю сім'єю тут проживатиме і одночасно працюватиме. Нехай у цьому будинку завжди буде злагода і добро.
\"УПотім Микола Олексійович вручив ключі від квартири винуватцю події.
Затим слово взяв В.Присяжнюк, начальник УМВС України в Житомирській області:
— Мені дуже приємно бути сьогодні в Городниці. Приємно разом зі всіма вами відкривати цей будинок. Відкриваємо його з надією, що люди зможуть у будь-яку хвилину прийти сюди за допомогою. І не тільки жителі з Городниці, а й із навколишніх сіл. Гадаю, що той мундир, який носять міліціонери, буде гідний мундира офіцера, гідний справжнього чоловіка. Але я сподіваюсь, що всі сюди будете приходити лише з добрими новинами. Хочу подякувати всім жителям Городниці, усім тим, хто сьогодні надає допомогу правоохоронцям. Хочу, щоб ця плідна співпраця була тільки на користь жителям Новоград-Волинського та району. Адже ми робимо одну спільну справу. Ми робимо все те для того, щоб наші громадяни могли у будь-який час ходити спокійно по вулицях, і їхні права і свободи були захищені.
В.Гончарук, голова районної ради:
\"У— Безумовно, для селища Городниця це — подія. Будинок будувався довго і бачимо, що з цього виросло. Багато хто прилучився до цієї справи. Спасибі всім. Хотілося, щоб відкриття цього відділку стало запорукою того, що тут дотримуватимуться законності. Селище віддалене від міста і обов'язок для влади все зробити для того, що Будинок шерифа існував і в ньому були належні умови. Усі ми з вами заклали непоганий фундамент для збереження спокою і порядку в Городниці і в навколишніх селах. Нехай буде на добре!
Потім відбулася урочиста церемонія перерізання святкової стрічки. Відтак місцеві священики освятили приміщення. А вже після того всі бажаючі мали можливість оглянути кабінети, а також жилі приміщення шерифа, де він проживатиме зі своєю сім'єю.
Насамкінець пройшла невелика прес-конференція журналістів із керівниками правоохоронних органів та головами райради і райдержадміністрації, у кінці якої М.Іванюк пожартував: «Побували в кімнаті шерифа, де нас журналісти перших допитали!»
На цій веселій ноті церемонія відкриття Будинку шерифа в Городниці завершилася.
Микола МАРУСЯК