КИЇВСЬКЕ «ДИНАМО» ПОКАЗАЛО МАЙСТЕР-КЛАС У ЧЕРВОНОАРМІЙСЬКУ!

КИЇВСЬКЕ «ДИНАМО» ПОКАЗАЛО МАЙСТЕР-КЛАС У ЧЕРВОНОАРМІЙСЬКУ!

Звістка про те, що у Червоноармійськ приїдуть провести товариський матч з місцевою командою «Пулини» легендарні ветерани київського «Динамо», сколихнула не лише містечко, а й сусідні райони — подивитися на цю гру 24 серпня до Червоноармійська приїхали футбольні уболівальники з усіх навколишніх сіл, містечок і районів. Невеликий стадіон у селищі був практично переповнений. А серед почесних гостей — Голова Верховної Ради України Володимир Литвин, який особисто запросив «динамівців» на Полісся, аби подарувати своїм землякам незабутнє видовище, гарні емоції та святковий настрій. І це футбольне свято таки вдалося!
\"КИЇВСЬКЕ

Молоді гравці команди «Пулини», зрозуміло, перед матчем трішки нервувалися, бо хіба ж це жарти — з самими динамівцями зіграти! Розминаючись на рідному футбольному полі, схвильовано поглядали на ворота — хто ж приїде з легендарних зірок не лише вітчизняного, а й, по суті, світового футболу? І ось нарешті приїхали! Машини зупинилися коло наметів, де сільські ради Червоноармійщини представляли свій край, а також пригощали всіх своїми фірмовими стравами. Тож, щойно ви­йшовши з машин, «динамівці» з цікавістю оглядали експонати. Не поцуралися і місцевих вареничків!
\"КИЇВСЬКЕВийшли на поле під гучні овації всіх присутніх, адже заслуги цих футболістів назавжди вписані золотими літерами в історію нашої держави, фотографувалися з поліщуками, до речі, відмов не було нікому, що теж неабияк поліпшило настрій футбольних фанів. По-дружньому динамівці спілкувалися з Володимиром Литвином, який теж є неабияким вболівальником, та й сам любить з друзями м’яча час від часу «поганяти», що дозволяє йому завжди бути у прекрасній фізичній формі.
У господарів поля, ФК «Пу­лини», був перед матчем піднесений настрій, бо кожен з них отримав у подарунок комплект спортивної екіпіровки фірми «Адідас» від Володимира Литвина.
Як прийнято у матчах ветеранів, зустріч триває два тайми по тридцять хвилин. Того дня у рядах «Динамо» наймолодшому гравцеві виповнилося 36 років, а найстаршому — 62! Чого вартий лише той факт, що відомий динамівець Сергій Кузнєцов зіграв у Червоноармійську свій 916 (!) матч за ветеранську команду. На трибунах тільки й чулося: «Он, дивись — Іван Яремчук, а он — Вадим Євтушенко…» Гучними оплес­ками зустрічали капітана «Динамо» Олега Саленка — футболіста, який увійшов до Книги рекордів Гіннесса, як автор 5 голів в одній грі на чемпіонатах світу. Нагадаю, що сталося це у 1994 році під час гри збірних Камеруну і Росії, чиї кольори тоді захищав колишній бомбардир «Динамо». Після чемпіонату Саленко разом з Христо Стоїчковим отримав «золоту бутсу» — найвлучнішого нападаючого, у обох було по 6 голів, щоправда, наш форвард забив їх у трьох іграх, а болгарин провів їх значно більше. Зараз Олегу — 43 роки, і він рідко коли йде з поля без забитого м’яча.
Відомий спортивний журналіст і коментатор Олександр Липенко по ходу гри розповідав про всіх футболістів, які брали участь у матчі. Такої кількості багаторазових чемпіонів і призерів різних країн, володарів кубків, заслужених майстрів спорту червоноармійське футбольне поле ще не бачило! У складі «Динамо», крім названих, виступали Віктор Хлус, Олександр Дамін, В’ячеслав Сирота, Леонід Стаєцький, Олександр Призетко, Віталій Косовський, Едуард Цихмейструк та інші, менш відомі, футболісти.
Про перипетії матчу. Практично одразу ж ініціативою заволоділи динамівці, і, як результат, через кілька хвилин після стартового свистка Віталій Косовський, прорвавшись у штрафну господарів, сильно пробив з лівої — 0:1! Коментатор відмітив, що це вже 10 гол футболіста у цьому сезоні. Спостерігаючи за активною грою Косовського, мимоволі доводиться жалкувати, що цей талановитий півзахисник рано був змушений піти з великого футболу, так і не відновившись від травм.
\"КИЇВСЬКЕПісля енергійного початку динамівці трішки заспокоїлися і тут же були покарані — дві атаки господарів, і рахунок уже стає 2:1! Ні захисники, ні відчайдушні стрибки Сироти не врятували ворота. Ще кілька разів лише фортуна допомагала «динамівцям» — м’яч просто дивом не потрапляв у ворота. Молоді гравці ФК «Пулини» у грі з грізним суперником довели, що цілком здатні сотворити сенсацію — обіграти легенду вітчизняного футболу. Однак, перша половина матчу так і скінчилася.
Як виявилося, господарі піднесли сюрприз «динамівцям» — у другому таймі ФК «Пулини» випустив на поле зовсім новий склад — ветеранів місцевого футболу. «Динамо» також провело ряд замін. Особливо продуктивно грав Едуард Цихмейструк, який практично заволодів правим краєм нападу «Динамо». З його передач мали нагоду забити не раз. Зрештою, після порушення господарями у своєму штрафному суддя призначив пенальті. Його бездоганно реалізував Саленко, розвівши м’яч і воротаря по різних кутах! 2:2! — нічия.
За регламентом, нічиєї бути не могло, тож уболівальники тішили себе передчуттям футбольної лотереї — серії пенальті. Мабуть, господарі все ж таки зарано заспокоїлися, бо були покарані голом «динамівців» усього за кілька секунд до завершення матчу — 2:3 — перемога столичного клубу. Хоча, судячи з гри, червоноармійці теж мали всі шанси на перемогу, однак, удача цього разу все ж таки була на стороні киян. Проте поліські хлопці виступили достойно і навіть з таким сильним суперником довели, що вміють грати у великий футбол і можуть захищати честь свого рідного краю навіть на найвищих спортивних рівнях.
Олександр ГЕМБАРСЬКИЙ
Фото автора