Зафіксовано факт тиску на кандидата у народні депутати Михайла МАХІНОВА

Зафіксовано факт тиску на кандидата у народні депутати Михайла МАХІНОВА

\"ЗафіксованоОстанній день робочого тижня — п’ятниця, 19-те жовтня — для колективу новоград-волинської компанії «Юнік Фарма» розпочався з неприємних подій. Близько двадцяти озброєних людей у масках — працівники податкової міліції — здійснили «обшук та виїмку бухгалтерських документів по кримінальній справі, порушеній проти іншого підприємства», — пише «КорреспонденТ.net». Новина про використання силовиків у передвиборних перегонах і тиск на кандидата у народні депутати миттєво поширилася засобами масової інформації. Увагу ЗМІ цей факт привернув ще й тому, що у 65-му виборчому окрузі, окрім директора «Юнік Фарма» Михайла МАХІНОВА, балотується спікер Верховної Ради України Володимир Литвин.
\"ЗафіксованоПодію одразу охрестили «маскі-шоу», хоча у той день працівникам «Юнік Фарма» було, звісно, не до жартів.
За їхніми словами, при проведенні слідчих дій мали місце грубі порушення кримінально-процесуального законодавства: працівникам не дозволяли телефонувати, викликати адвокатів, вільно пересуватися територією підприємства.
— Нам було висунуто абсолютно сумнівне звинувачення у тому, що «Юнік Фарма» ухиляється від сплати податків, — розповів директор компанії Михайло МАХІНОВ. — Сумнівне тому, що за підсумками 2011 року наше підприємство відзначене як «Сумлінний платник податків» і здобуло третє місце в Житомирській області серед усіх інших платників. Маємо грамоти за підписами губернатора і начальника обласної податкової адміністрації. Натомість моїх працівників поставили до стінки, під зброєю, чим принизили і залякали. Скажіть, що це?
Михайло Костянтинович переконаний, що цей випадок — лише формальність, що дозволяє владі використовувати адміністративний ресурс. Випадковий чи невипадковий той збіг, що атака податкової міліції сталася за тиждень до виборів, — ви­значать самі виборці.
— У будь-якому випадку подібні дії по відношенню до людей — неприпустимі, — вважає директор фармацевтичної компанії з європейським обличчям. На його думку, ця подія, що сталася у Новограді-Волинському, є ганебною відповіддю на «демократичний» передвиборний процес.
\"Зафіксовано— Я пишаюсь тим, що створив підприємство, яке сумлінно платить великі податки у бюджет, — говорить Михайло МАХІНОВ. — У мене успішна, європейська компанія із найвищими в області зарплатами і гідними для людей умовами роботи. Можливо, не усім подобається, що я є незалежним кандидатом, котрий веде передвиборну кампанію за власний рахунок. Ми не боїмося перевірок, нас не залякати подібними атаками — складно зробити це з людьми, які працюють гідно.
Олена ТИМОШЕНКО