«Ордана» — учасник фінального фестивалю «Червона рута-2013»

20 жовтня в Житомирі відбувся обласний відбірний конкурс-фестиваль ХІІІ Всеукраїнського фестивалю сучасної пісні та популярної музики «Червона рута», участь у якому взяли кращі колективи та виконавці області.
Мета конкурсу — здійснити цілеспрямований пошук молодих обдарованих виконавців по всій Україні, зокрема в глибинці, відкрити нові імена і вивести їх на велику сцену.
Новоград-Волинський представили на конкурсі два колективи: народний дитячий фольклорний ансамбль «Ордана» (керівник — Заслужений працівник культури України Віра Матвійчук) та дитячий фольклорний ансамбль Палацу дітей та молоді «Мальви» (керівник — Галина Кучинська). Діти виступили в жанрі українського автентичного фольклору, який був представлений у таких напрямках: сольний та гуртовий спів (виконання українських народних пісень в автентичній давній манері співу), виконання українських народних обрядових дійств (показ календарних обрядів, звичаїв, молодіжних зібрань і дозвілля).
Журі мало відібрати три найкращі колективи для подальшої їх участі у фестивалі. Ансабль «Ордана», який добре знаний не лише в нашому місті, але й в Україні та за її межами, вразив журі своєю самобутністю та силою голосів талановитих дівчаток. Тож безперечно колектив був відібраний для участі у фіналі «Червоної рути» в 2013 році, що відбудеться у Києві.
Майже 90% популярних в Україні та за її межами вітчизняних виконавців були відкриті «Червоною рутою». Серед них — Руслана, Олександр Пономарьов, Ані Лорак, Сестри Тельнюк, Марія Бурмака, Віктор Павлік, Катя Чілі, Альоша, гурти «ВВ», «Брати Гадюкіни», «Сестра Віка», «Скрябін», «Тартак», «Піккардійська терція», «Плач Єремії», «Танок на майдані Конго», «Мертвий півень», «Кому вниз», «Брати Блюзу», «Гайдамаки» та інші.
Відділ інформації і зв’язків із громадськістю міської ради