З 1 листопада можна буде «роззброїтися»!

Шановні громадяни! Нагадуємо вам, що з 1 листопада розпочинається практичний етап проведення міліційних заходів з добровільної здачі зброї, упродовж якого громадяни, які мають будь-які види зброї, боєприпасів та спецзасобів, що зберігаються з порушенням чинного законодавства, мають нагоду здати їх до міліції, уникнувши при цьому кримінальної відповідальності.
Кожна одиниця із зданих зброї та спецзасобів перевіряється працівниками дозвільної системи за обліками органів внутрішніх справ щодо можливості її викрадення, втрати, причетності до скоєних злочинів, а також відповідними експертами — на загальний технічний стан. У разі відсутності негативних результатів перевірок громадяни, за бажання, можуть оформити відповідні документи на право користування зброєю.
Отож, шановні громадяни! Звертаємо вашу увагу, що за порушення законодавства щодо правил зберігання та користування зброєю, вибуховими матеріалами та спецзасобами, передбачено як адміністративну, так і кримінальну відповідальність. Так, порушення порядку при­дбання, зберігання, передачі іншим особам або продажу вогнепальної, холодної чи пневматичної зброї (ст.190 КУпАП) обійдеться штрафом від трьох до п’яти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією зброї або без такої. А от незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами (ст.263 ККУ) — це вже кримінально каране діяння, за яке передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від двох до п’яти років.
СЗГ УМВС України в Житомирській області