Звертайтесь на «Телефон Довіри»

Успішність соціалізації молодої людини обумовлена багатьма як об’єктивними, так і суб’єктивними чинниками. Нерідко ускладнюються відносини з оточуючими, загострюються внутрішні суперечності, стають нестерпними переживання. У такому разі перед особистістю постають проблеми, які важко вирішити власними зусиллями. Одним із механізмів допомоги людині адаптуватися, зорієнтуватися в умовах сьогодення є надання можливості користуватися спеціалізованою телефонною лінією.
У нашому місті з 2002 року працює служба психологічної допомоги «Телефон Довіри». Головною метою діяльності служби «Телефон Довіри» є надання психологічних, соціально-педагогічних, соціально-медичних, юридичних та інформаційних послуг особам, які опинились у складних життєвих обставинах.
Надання допомоги особам, які звертаються до служби «Телефон Довіри», здійснюється на безоплатній основі та грунтується на принципах законності, гуманізму, дотримання прав людини (дитини), доступності, анонімності й конфіденційності, професійності, відповідальності за дотримання етичних та правових норм, відсутності будь-якого політичного, ідеологічного або релігійного тиску на абонента, добровільності у прийняті допомоги.
Консультування на «Телефоні Довіри» полягає в тому, щоб вислухати людину, яка страждає, дати їй можливість виговоритись, допомогти позбутися почуття провини і звинувачування, пояснити, що кризовий стан треба пережити, а для цього необхідний час. Для кваліфікованих консультацій на «Телефоні Довіри» під час «гарячих ліній» залучаються лікарі міськрайТМО, «Клініки, дружньої до молоді», психологи, спеціалісти служби в справах дітей міської ради, кримінальної виконавчої інспекції, управління у справах сім’ї, молоді, фізичної культури і спорту міської ради, представники громадських організацій.
У рамках Всеукраїнської інформаційно-профілактичної акції «Відповідальність починається з мене» в місті Новограді-Волинському заплановано ряд заходів, спрямованих на формування позитивної мотивації щодо здорового способу життя громади, належного контролю за дотриманням законодавства України у сфері реклами алкогольних напоїв та тютюнових виробів, рейди у заклади торгівлі, розважальні заклади щодо виявлення фактів продажу неповнолітнім алкогольних напоїв та тютюнових виробів, зокрема, на дані теми відбудуться «гарячі лінії» за номером: 15-07, з 14.00 до 17.00, 8 листопада, 22 листопада та 6 грудня поточного року.
Служба психологічної допомоги «Телефон Довіри» працює щоденно, з 8.00 до 17.00, крім вихідних, за номером: 15-07. Звертайтеся в службу психологічної допомоги «Телефон Довіри», наші консультанти обов’язково допоможуть!
Л.ХАРЧЕНКО, спеціаліст МЦСССДМ