«Голос Всесвіту» з маленького Новограда

«Голос Всесвіту» з маленького Новограда

З 29 по 30 вересня у одеському таборі «Молода гвардія» проходив Всеукраїнський «Фестиваль польської пісні». На конкурс приїхало близько ста учасників віком від 5 до 15 років. Серед великих міст-учасників у списку було єдине маленьке — наш Новоград-Волинський. Представляли Звягельщину три учасниці — Діана Георгієва, Каріна Газарова та Юлія Краля.
Взяти участь у конкурсі дітей запросила пані Віка Шевченко, керівник польської спілки у Новограді-Волинському. Саме вони частково спонсорували дорогу, оплатили проживання та харчування учасниць.
Про поїздку дівчатка дізналися за три дні до фестивалю, але не розгубилися. Легкі на підйом, вони, у супроводі двох мам, зібралися і вже наступного дня були в Одесі. Встигли зробити маленьку екскурсію на Потьомкінські сходинки, в оперний театр та інші історичні та архітектурні пам’ятні місця.
До речі, звягельські артистки — єдині з учасниць, які представляли маленьке місто, адже на фестивалі свої таланти показували Дніпропетровськ, Одеса, Миколаїв, Київ. У журі були такі поважні і компетентні фахівці, як професор Київського університету культури і мистецтв, директор табору «Молода гвардія», голова держадміністрації Одеської області і польський консул.
Всі учасники виконували пісні польською мовою. Напередодні конкурсу було прослуховування. Почувши запис Діани Георгієвої, журі не повірило, що дівчинка співає власним живим голосом, багато разів перевіряли запис. І лише коли конкурсантка заспівала на сцені, то її голос визнали найсильнішим голосом Всесвіту.
У результаті дует Каріни і Юлії, котрі виступали у старшій групі, отримав диплом за найкраще виконання польської пісні. Діана, яка виконувала пісню «То не я» із репертуару Едіти Горняк композитора Станіслава Суревича, перемогла аж у трьох номінаціях: перше місце у конкурсі, титул «Голос Всесвіту» та приз глядацьких симпатій.
Додому дівчатка привезли море світлих вражень, призів, квітів і, звичайно, солодощів. А ще знайшли багато друзів.
На цьому вирішили не зупинятися, вчитися далі, досягати успіхів.
Сторінку підготувала Наталія ТАТАРИНЦЕВА