Гімназисти на канікулах

Гімназисти на канікулах

Звягелем поступово оволодіває осінь. Все частіше за вікном мрячить, опадає пожовкле листя. Саме тому справжнім дивом для нас здаються осінні сонячні дні «бабиного літа». І ось вони, канікули, яких так з нетерпінням дочекалися і дорослі, і діти.. А якщо ще такі гарні канікули!..
І хоч для когось гарний відпочинок — поїздка до Європи, для інших — узбережжя теплого моря, то екскурсії до древнього Луцька, старовинного Львова, Житомира та Рівного є не менш захоплюючими та цікавими. А організували їх під час осінніх канікул учителі Іванченко С.В., Антипчук Л.А., Мальцева В.Ф., Осінська Г.К. та Розбицький Ю.Ф. Разом з учнями побували вони скрізь: піднеслись на вершину Любартського замку, відвідали музей книги, дзвонів, піднімались на львівську вежу, насолоджувались справжньою кавою, скуштували неповторний львівський шоколад. Цікавою виявилась екскурсія до Волинського регіонального музею українського війська та військової техніки. Львівські собори, які відвідали учні 10-А класу, — це зв‘язок минулого і сучасного, інший вимір простору і часу. А хіба не цікаво було зайти на подвір’я Вірменського собору? Згадати яскраву сцену з відомого кінофільму „«Д’артаньян і три мушкетери». Кожен доторкнувся душею до вічного, справжнього, світлого... Діти відчули особливу атмосферу цих благодатних місць.
Хто сказав, що ковзанка — не для всіх?! А от учні четвертих та восьмих класів отримали справжню насолоду від морозяного повітря, ковзання під ритми сучасної та класичної музики, атмосфери свята. Варто було глянути на усміхнені обличчя дітей та їхніх батьків, що вперше вийшли на лід спортивно-розважального комплексу.
Задоволені проведеним часом ми поверталися додому. Залишаючи визначні місця України, ми віримо, що навесні обов`язково повернемось сюди. Добігли до кінця канікули, але сподіваємося, найцікавіше чекає нас попереду. Адже плануємо ми побувати в різних куточках України.
В.ЛОМОВА, заступник директора НВК «Гімназія імені Лесі Українки-школа І ступеня» з виховної роботи