Два роки палив будинки

Два роки палив будинки

Темного вечора на одній із вулиць селища запалала будівля домогосподарства пенсіонерки Марії Іванівни. На жаль, це був далеко не перший випадок, коли в селищі горіли вогнища, запалені невідомими, з майна місцевих жителів. Цього разу сарай, горище на якому було вщент заповнено соломою, а всередині знаходилась домашня живність, запалав з тильної сторони близько 10 вечора.


— Я дуже вдячна добрим людям, які не залишились байдужими, — розповідає Марія Іванівна. — Сусідка побачила, як задимівся дах, і чорна хмара від сараю посунула уверх над дорогою та забила тривогу. Ми були в хаті і лише на її крик вибігли надвір та побачили цю біду. Усі сусіди допомагали гасити, та дуже швидко приїхали і працівники МНС.
Пожежу вдалося локалізувати та загасити вогонь. Однак ймовірність того, що могло б згоріти вщент усе домогосподарство, була дуже велика, адже поряд знаходились й інші господарські приміщення та й сам будинок — усе дерев’яне. Тож пенсіонерка до цього ж часу не може оговтатись від пережитого.
Повідомлення про цю подію того ж вечора було передано до місцевого відділу міліції, а ще через деякий час надійшов висновок експертів щодо причин загоряння — занесення стороннього джерела вогню.
Як розповів начальник Малинського МВ УМВС України в Житомирській області Михайло Старовойт, упродовж 2 років на території району сталося близько десятка пожеж, причинами яких, за висновком спеціалістів, був умисний підпал. За всіма фактами порушено кримінальні справи. Оперативники карного розшуку у кожному випадку ретельно працювали над пошуком осіб, причетних до цього, і врешті клопітка праця принесла результат.
Так вдалося встановити, що до підпалу сараю Марії Іванівни причетний 27-річний місцевий житель. Також у ході розшукових заходів та слідчих дій вдалося з’ясувати, що чоловік підозрюється, принаймі, ще в 3 подібних випадках. Перевірка інших фактів триває.
За словами підозрюваного, у всіх випадках він перебував у стані алкогольного сп’яніння, а тому пояснити мотив своїх дій не може. Водночас, хлопець твердить, що шкодує про вчинене і буде просити вибачення у людей, котрим набідокурив, та допомагатиме відшкодувати збитки.
А відповідно до чинного законодавства, йому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 10 років.
Алла ВАЩЕНКО, СЗГ УМВС України в Житомирській області