Міському голові Боровцю Миколі Петровичу

ЗВЕРНЕННЯ БАТЬКІВ ВИХОВАНЦІВ (ГУРТКІВЦІВ) ПАЛАЦУ ДІТЕЙ ТА МОЛОДІ МІСТА НОВОГРАДА-ВОЛИНСЬКОГО ЖИТОМИРСЬКОЇ ОБЛАСТІ
25 жовтня 2020 року відбулися місцеві вибори, і Новоград-Волинська громада обрала Вас керівником територіальної громади — міським головою.
Бути першим, обраним своїми виборцями, керівником територіальної громади — і почесно, і відповідально.
Ми розуміємо про відповідальність, яку Ви взяли не себе перед громадою міста щодо її функціонування і розвитку.
Ми впевнені, що від Ваших кроків залежить процвітання і майбутнє нашої громади.
Діти — одна із найбільших інвестицій нашої територіальної громади, людський капітал.
Право кожної дитини на позашкільну освіту закріплено в Конституції України, Законі України «Про освіту», Законі України «Про позашкільну освіту», Законі України «Про місцеве самоврядування в Україні».
Закон України «Про місцеве самоврядування в Україні» встановлює, що до відання органів місцевого самоврядування належить реалізація прав дітей на позашкільну освіту, сприяння діяльності закладів позашкільної освіти.
У 2020 році в Палаці дітей та молоді навчалося понад 985 дітей. У ПДМ діти, реалізуючи своє право, розвивають здібності, таланти, обдарування у сфері освіти, науки, культури, народознавства, спорту, творчості, змістовно проводять вільний час, знайомляться з майбутньою професією.
Сьогодні у Вас важливе завдання — зберегти найкращий заклад позашкільної освіти в місті і створити умови для дітей нашої громади на здобуття позашкільної освіти в Палаці дітей та молоді, який надає якісні послуги з позашкільної освіти, де працюють висококваліфіковані педагоги, де створені всі умови для навчання, виховання, розвитку та соціалізації наших дітей, який є флагманом освіти України.
Звертаємося до Вас про винесення рішення щодо збереження Палацу дітей та молоді, збереження його структури та статуту з метою реалізації конституційного права наших дітей на навчання та розвиток.
Підтримайте дітей своєї громади — збережіть Палац дітей та молоді!
Батьки вихованців (гуртківців) Палацу дітей та молоді
(Фото підписів зберігаються в редакції)