Допоможемо Дімі Шевчуку та Дімі Деркачу!

Взаємодопомога — це те, без чого жодна людина просто не може жити. Всі її потребують, але у різний час. У двох учнів нашої школи склалося так, що їм допомога потрібна саме зараз. Вони потребують дуже великої суми коштів для лікування. Тому колегіанти 11 класу вирішили хоч якось допомогти Дімі Шевчуку та Дімі Деркачу, влаштувавши благодійну акцію в Музеї історії колегіуму для учнів 1-10 класів, тобто провели там екскурсії.
Таким чином діти могли не тільки покращити свої знання з історії колегіуму, а й на крок наблизити хлопців до мети, якої вони прагнуть досягти. Ініціаторами проведення цього заходу були заступник директора Зіннуров Едуард Ільгамович та класний керівник одинадцятикласників і вчитель математики Косенко Ірина Дмитрівна.
Все почалося у вівторок 23 жовтня. Вже того ж дня було проведено перші екскурсії та зібрано деякі кошти. Загалом за чотири дні сума становила 5700 грн. Надходження від учнів 1-4 класів — 2397 грн., 5,6 та 8-х класів — 1099 грн, від учнів 9-Б класу — 604 грн., 10-х та 11 класів — 1600 грн. Після закінчення подорожей шкільним музеєм на гостей чекав гарячий чай з печивом та цукерками, якими вони ласували із задоволенням. Також на згадку вручалися календарі.
Під час проведення благодійної акції спостерігалися як плюси, так і мінуси. Почнемо з позитивних сторін. По-перше, ми всі разом змогли хоч трішки допомогти Дімі Шевчуку та Дімі Деркачу. По-друге, учні більше дізнались про історію колегіуму. По-третє — у колегіантів 11 класу була змога прогуляти уроки.
Але там, де є позитив, ­часом присутній і негатив. Якщо чесно, то мене дуже здивувала поведінка деяких учнів, які ставилися до всього, що відбувалося в музеї, якось зверхньо. У мене склалося таке враження, що вони все ще так і не навчилися поводити себе в окремих місцях; вони не знають, де можна використовувати певну лексику, а де це просто неприпустимо. У всьому має бути міра, але, напевно, для них її не існує. Здається, був лише один мінус, але враження про проведену благодійну акцію було вже не таким піднесеним, як очікувалось!!!
Марія ЛЕВИЦЬКА, учениця 11 класу колегіуму