«Схожа на Лесю» — наймолодші учениці школи №10 спробували себе в образі відомої поетеси

«Схожа на Лесю» — наймолодші учениці школи №10 спробували себе в образі відомої поетеси

До 150-річчя від Дня народження Лесі Українки в Новоград-Волинській школі №10 художньо-естетичного профілю оголосили арт-челендж «Схожа на Лесю».
«Діти активно долучилися до арт-челенджу та отримали унікальну можливість продемонструвати свої багатогранні таланти.
Правила участі: обрати фото Лесі Українки, підібрати максимально схожі деталі на фото і скомпонувати їх у вихідне зображення. У результаті — море емоцій, прекрасний настрій і геніальні шедеври від наших дівчаток», — розповів «Звягелю» педагог-організотор ЗОШ №10 Олександр Загурський.
Як бачимо, хтось із дівчаток дійсно має зовнішню схожість із поетесою, у когось — погляд, який нагадує нам Лесю маленькою, ще в когось — аналогічна з маленькою Косачівною зачіска; ще хтось — уже за рисами характеру демонструє те, що в майбутньому зросте сильною особистістю, як і наша видатна землячка.
«У серці маю те, що не вмирає», — провідна ідея нашого задуму, успішно втілена в дитячому виконанні, — додає Олександр.
Він відзначив активність учениць 1-А класу Кіри Диняк, Дарини Володіної, Дар’ї Бахур, Діани Андрієвич, Олени Прилуцької; 1-Б класу — Діани Новицької; 2-В класу — Анастасії Благодир.
«Хтозна, можливо, саме ці дівчатка й стануть силою своєї особистості продовженням славетної землячки вже в недалекому майбутньому. А початок тому — епізод сьогодення, у якому діти так схожі на Лесю», — дає підсумок події Олександр Загурський.
Олег БРЮХАНОВ
Фото ЗОШ №10