Ендокринологи організували благодійну акцію

До Всесвітнього дня цукрового діабету, який відзначають 14 листопада, у міськрай ТМО відбулася низка заходів, покликаних проінформувати людей, як запобігти хворобі, або ж навчитися жити із нею тих, кого вона не оминула.
Зокрема, спільно зі столичними фахівцями ендокринологи організували благодійну акцію. Хірург-ортопед та ендокринолог кабінету діабетичної стопи, приїхавши до Новограда-Волинського, оглянули хворих та надали фахові рекомендації. Близько 10 відсотків пацієнтів мають ускладнення, що призводять до інвалідизації. Столичні спеціалісти, зокрема, оглянули людей з трофічними виразками нижніх кінцівок — це є одне з тяжких ускладнень діабету.
Як розповіла ендокринолог Галина КОМЕНДАТ, сьогодні у нас на обліку перебувають майже 1,5 тисячі хворих на цукровий діабет, з них на інсулінотерапії — 247 людей, переважно молодого віку. З роками кількість людей, котрі живуть з діабетом, на жаль, збільшується. Не останню роль у цьому відіграють екологія, спадковість, якість харчування (солодощів — у тому числі) та надмірна вага. Тож бережіть своє здоров’я!
Юлія КЛИМЧУК