Піруети на автівках: змагаються водії

Піруети на автівках: змагаються водії

Фігурним буває катання не лише на ковзанах — водії теж повинні володіти цією майстерністю, щоправда, на автівках. Змагання з фігурного водіння вже стали традиційним етапом перевірки водійських умінь у автошколах. Цими днями районні організації Товариства сприяння обороні України (ТСОУ) з усієї області в черговий раз зійшлися у поєдинку, щоб визначити кращих.


Цього року вперше змагання відбувалися на плацу 30-ї окремої механізованої бригади — господарі володіють зручною для цього заасфальтованою площею, а тут, як кажуть, є де розігнатися. Співпраця військових із ТСОУ триває постійно, адже юнаки, котрі навчаються в автошколах, — майбутні захисники Вітчизни. Для них проводять не лише спільні змагання, а й запрошують до військових частин, знайомлять з особливостями служби, сучасним озброєнням тощо.
Командування бригади, на чолі з полковником Олександром Нестеренком, завжди йде назустріч в організації усіх цих заходів. Як зауважив командувач 8-го армійського корпусу, генерал-лейтенант Петро Литвин: «Подібна співпраця сприяє опануванню молоддю військово-прикладних спеціальностей, що покращує якість армійської підготовки».
17 команд взяли участь у змаганнях на автівках, а це — понад півсотні учасників. Разом із районними організаціями автомобільних шкіл змагалися й військові, хоч і не готувалися до цього заходу. Але майстерність, як кажуть, не загубиш — вони і на танках уміють, і на менш «серйозній» техніці — тим паче. Щоправда, потрапити до числа лідерів військовослужбовцям не вдалося, натомість кращі результати були підсумовані в командному та особистому заліках.
Тож переможцями серед команд став Бердичівський спортивно-технічний клуб ТСОУ, друге місце у новоград-волинців, третє — у житомирян. А от в особистому заліку найкращі результати показали представники новоград-волинської автошколи, друге — бердичівської, третє — спортивно-технічного клубу ТСОУ з Олевська.
Юлія КЛИМЧУК