ДТП на шляху на турнір не зламала команду Житомирської області

ДТП на шляху на турнір не зламала команду Житомирської області

З 17 по 19 листопада у Тернополі одночасно проходило одразу два турніри з кіокушин-карате, які загалом у якості учасників відвідали близько 500 спортсменів. Діти віком від 10 до 17 років змагалися у рамках фінального етапу кубку України, а дорослі, ветерани та наймолодші учасники (8-9 років) виявляли найсильніших на міжнародному турнірі, присвяченому пам’яті колишнього тренера збірної України з кіокушин-карате Віталія Кушнірика.
Зі збірною Житомирської області ще до початку турніру сталася надзвичайна ситуація, яка, на щастя, минулася без жертв. Автобус, у якому їхали на змагання каратисти з Бердичева, перевернувся на трасі неподалік від Хмельницького. Звісно, що, переживши такий стрес, бердичівляни повернулися додому. За себе й за того хлопця мусили постояти їхні колеги по команді. Тож із запланованих 27 спортсменів Житомирщина була представлена сімнадцятьма: 15 — із Новограда-Волинського, 2 — з Баранівки.
«Змагання проходили на серйозному рівні, адже, крім кращих каратистів із більшості областей України, були сильні команди з Білорусі та Росії», — поділився враженнями президент обласної федерації кіокушин-карате Олександр ГОРДІЄНКО.
Житомирська область зусиллями новоград-волинців здобула два перших місця. Їх володарі — офіцер 30-ї окремої механізованої бригади Віталій Плигун та студентка Новоград-Волинського промислово-економічного технікуму Олена Капустинська.
В активі обласної команди — чотири других місця. Їх здобули боєць 30-ї ОМБр Віталій Щавінський, учень ЗОШ №9 Артем Єгоров, Ілля Левашов та Олеся Мельник із Баранівки.
Четверо стали бронзовими призерами. Це — гімназист Іван Нікітович і учень ЗОШ №3 Віктор Калатинець, вчителька біології ЗОШ №5 Тетяна Колчук та очільник військового шпиталю, підполковник Михайло Храпійчук серед ветеранів.
Переможці й призери змагань були нагороджені призами та відзначені кубками.
Олег БРЮХАНОВ