Доки лагодили прорив труб, дитсадок гріло УФО

Доки лагодили прорив труб, дитсадок гріло УФО

АЛЕ ГАРАНТІЙ БЕЗПЕРЕБІЙНОЇ РОБОТИ ЦЕНТРАЛІЗОВАНОЇ СИСТЕМИ ОПАЛЕННЯ Й НАДАЛІ НЕМАЄ…
Міський дитсадок №14 упродовж двох тижнів перебував без централізованого опалення. Цьому причина — прорив тепломережі всередині приміщення, через що вода текла у підвал. Відвідуваність дитсадка на період усунення неполадки впала вдвічі, а тих діток, котрих батьки все ж приводили в заклад, гріла система опалення УФО.
Так пояснила ситуацію газеті «Звягель» завідуюча ДНЗ №14 Тетяна ГАПОНЕНКО. Втім, за свідченнями батьків, діти яких відвідують цей дитсадок, два тижні без централізованого опалення далися їм непросто: у декого діти простудилися, ще дехто був змушений терміново вишукувати няньку, аби не відправляти дитину в садок…
«Заклад був визнаний готовим до опалювального сезону. Коли ж сталася ця ситуація, її вирішували. Це ж не те, що сиділи без діла — була створена спеціальна комісія. Вод­ночас домовилися з батьками так: хто має можливість, то нехай забирає діток до обіду, інші діти були переведені у кімнати, що знаходяться на другому поверсі, які коштом батьків обладнані альтернативною системою опалення. Постійно відбувався контроль за температурним режимом», — переконує завідуюча.
Зараз, за її словами, в дитсадку №14 із опаленням усе гаразд — гарячу воду в систему запустили ще на минулому тижні. А цього понеділка (коли й відбулася розмова) відвідуваність дитсадка склала 192 дитини — це, запевняє завідуюча, нормальний рівень для такої пори року.
«Про тимчасове закриття дитсадка на період ліквідації наслідків надзвичайної ситуації не було й мови, адже заклад у нас великий. Звісно, якби не було УФО, то довелося б закривати», — підсумовує сказане Тетяна Гапоненко.
Зовсім по-іншому описує ситуацію директор КП «Новоград-Волинськтеплокомун­енерго» Людмила ТОДОРОВИЧ. Вона стверджує, що вже три роки поспіль, як фахівцями їхнього підприємства визнано, що внутрішньобудинкові тепломережі ДНЗ №14 знаходяться в аварійному стані. А відповідати за їх безаварійний стан має керівництво дитсадка.
«Вже три роки — одне й те ж саме. Там труби знаходяться у бетоні і вони аварійні. Ми їх постійно підварювали, але це напівміри, які комплексно нічого не вирішують. Схожі проблеми були і в інших дитсадках, зокрема, у ДНЗ №13, 15, 16, але там були вчасно замінені тепломережі», — розповіла своє бачення Людмила Михайлівна.
«У ДНЗ №14 потрібно проводити капітальний ремонт тепломереж, оскільки ніяких гарантій безперебійної роботи централізованої системи теплопостачання й надалі немає», — констатувала Людмила Тодорович.
Олег БРЮХАНОВ
Фото Володимира ПОТАЙЧУКА