«Смуга перешкод» на автодорозі міжнародного значення

«Смуга перешкод» на автодорозі міжнародного значення

\"«Смуга«Скільки ще машин повинно вскочити у ці вибоїни, аби дорожні служби нарешті залатали їх належним чином?» — запитують водії, яким не пощастило оминути ями, що знаходяться на автодорозі міжнародного значення «Київ-Чоп», поблизу мосту через річку Церем, що в селі Пилиповичі.
Всі ми були свідками, як цю автотрасу перед проведенням фінальної частини чемпіонату Європи з футболу капітально відремонтували. І дійсно, дорога в цілому не викликає нарікань. Незвично рівненький як для України асфальт, нові знаки, освітлення, дорожня розмітка — все це дозволяє водіям рухатися з комфортом. А на мосту через Церем багато з них стають заручниками такого комфорту — не одразу усвідомивши, що на відремонтованій дорозі можуть бути такі вибоїни, вони не встигають зреагувати й потрапляють у халепу.
Може, хто й схильний переоцінювати масштаби ситуації, якби не розповідь однієї жінки з Пилипович. За її словами, доки чоловік ставив «запаску» — одне з коліс автомобіля стало жертвою цієї ями — вона нарахувала 12 (!) водіїв, котрі через цю ж вибоїну зіткнулися з такою самою проблемою!
Крім цього, місцеві жителі розповідають, що згадані вибоїни неодноразово призводять до аварійних ситуацій, адже не кожному з водіїв вдається приборкати автомобіль після наїзду на вибоїну. Нещодавно, кажуть, одна з автівок ледь не звалилася з мосту — на щастя, втримали захисні відбійники…
На момент, коли готувався цей матеріал, наш фотоко­респондент зафіксував деяку активність дорожніх служб — ями на мосту й неподалік нього були, так би мовити, підлатані. Та чи надовго? Адже навіть із цього фото видно, що роботу варто було виконати значно якісніше. До речі, за створення аварійної ситуації на дорозі для водіїв передбачена відповідальність, а як щодо дорожніх служб?

Олег БРЮХАНОВ
Фото Володимира ПОТАЙЧУКА