Черговi збори духовенства

Нещодавно у приміщенні недільної школи при Свято-Троїцькому кафедральному соборі міста Новограда-Волинського відбулись збори духовенства Новоград-Волинського Троїцького благочинного округу.
Розглядали важливу інформацію, надану керуючим архієреєм на минулих зборах єпархіальної ради. Окрім запланованого регламенту, благочинний округу протоієрей Валентин Мороз із увагою і чуйністю вислухав священиків, які ділилися нагальними проблемами життя на парафіях, та знаходив виважені поради і відповіді в рамках церковного досвіду та братської любові. На зборах також, одностайним рішенням, підтримали фінансово священика благочиння, який випадково травмувався. Це вже не перший випадок, коли духовенство надає матеріальну допомогу своїм співбратам із заснованої каси взаємодопомоги.
Отець Валентин також виніс на загальний розгляд проблему недотримання церковної дисципліни священиками, особливо тими, які спокушаються нововіяннями нецерковного свавільного тлумачення теми апокаліпсису.
Наостанок спільним судженням було визначено дату загальної служби та сповіді для священнослужителів округу у Різдвяному пості.
Прес-служба Новоград-Волинського Троїцького округу