У легкоатлетів — дві чемпіонки!

У легкоатлетів — дві чемпіонки!

На відкритій першості міста Житомира з легкої атлетики серед юнаків і дівчат (вікові категорії 1997-98 і 1999-2000 р.н.) команда з Новограда-Волинського у складі шести спортсменів виборола три медалі. Цікаво, що всі призові місця здобули дівчата, хлопці цього разу залишилися тільки в статусі учасників.
У змаганнях взяли участь усі спортивні школи області, де розвивається легка атлетика. Зокрема, команди з Житомира, Бердичева, Коростеня, Малина, Романова. Новоград-волинські легкоатлети під керівництвом тренера Олександра УНІВЕРСАЛА перемогли у двох дисциплінах, ще в одній змогли посісти третю сходинку.
Перше місце у стрибках у довжину із результатом 3,85 м виборола учениця СШ №4 Юлія Заінчковська. Сильно виступила учениця цього ж навчального закладу Анастасія Ковальковська, котра пробігла дистанцію 800 метрів за 2 хвилини 38 секунд. Це — чемпіонський показник на цьому турнірі і результат, якого із запасом вистачає на третій дорослий розряд.
За відсутності найсильнішої спринтерки області в цій категорії — звягельчанки Анастасії Бойко — з кращого боку себе проявила Діана Ковальчук (ЗОШ №9), яка у фіналі в бігу на дистанції 60 метрів фінішувала третьою. Тренер називає такий виступ вдалим, оскільки суперниками Діани були на рік старші дівчата, а її результат (8,5 с) всього однією десятою секунди недотягує до третього дорослого розряду.
Юнаки у фінальні етапи змагань не потрапили. Проте, зауважив тренер, він у подальшому покладає надії на спринтера Михайла Бринчака (учень ЗОШ №9) і стаєра Миколу Журавля (ЗОШ №6).
Олег БРЮХАНОВ