У Новограді-Волинському відбувся концерт-реквієм «Катинь — болем у серці кожного поляка»

Нещодавно відбувся концерт-реквієм «Катинь — болем у серці кожного поляка», присвячений жертвам катинського злочину 1940 року та загиблим у страшній авіакатастрофі під Смоленськом 2010 року. Організатором виступило Польське культурно-освітнє товариство ім.Ю.Люблінського.
Розпочалося все від жалобної святої меси, яку відправив настоятель костелу Воздвиження Хреста Господнього отець канонік Віктор Маковський. Сам концерт-реквієм відбувся у Музеї родини Косачів за участі учнів та вчителів Новоград-Волинської школи мистецтв та учнів суботньо-недільної школи Польського культурно-освітнього товариства ім.Ю.Люблінського.
Прекрасні музичні номери у виконанні директора Школи мистецтв Полтавченко Л.В., народного камерного ансамблю «Класік». народного камерного хору вчителів Школи мистецтв, а також інших талановитих викладачів та учнів зачарували присутніх.
Дякуючи документальним фільмам та віршам, які представляли учні польської суботньо-недільної школи, усі присутні змогли повернутися в ті страшні часи, коли відбулися такі трагічні події в історії польського народу. Не могли не згадати в цей вечір і про 8 річницю смерті Великого Поляка — Папи Римського, Яна Павла II, а також про 6 річницю смерті засновниці нашого товариства, великої польської патріотки Ядвіги Якубовської.
Режисерами концерту були: заступник директора школи мистецтв Білявська О.Д., активний член товариства Шавловська В.Ф. і, звичайно, голова польського товариства Шевченко В.О.
Вікторія ШЕВЧЕНКО, голова польського товариства