Була пальма — тепер куля

Була пальма — тепер куля

Комунальники до свята підготувалися. Навели лад на вулицях, вивісили по місту розтяжки зі святковими слоганами, одне слово — подбали про благоустрій. Завершальним штрихом до святкового порт­рету Новограда стало встановлення світлової конструкції у формі кулі на центральному колі.
— Попередня конструкція у вигляді пальми вже «дихала на ладан» і потребувала заміни, — розповів перший заступник міського голови Микола УСЕНКО. — Тому було вирішено закупити і встановити нову конструкцію, що прикрашатиме яскравими люмінісцентними вогнями вечірнє місто. Виробник — Іллічівська компанія «Люм’єр».
Вартість кулі обійшлася міському бюджету у 28,5 тисяч гривень. До речі, попередня конструкція, виявляється, називалася «фонтаном», хоч городяни і бачили у ній пальму. Натомість Іллічівська компанія «Люм’єр» відома ще й тим, що стане виробником 36-метрової новорічної ялинки, яка буде встановлена цьогоріч на столичному Хрещатику у канун зимових свят.
До речі, відповідно до рішення депутатів міської ради, до свята мала бути завершена реконструкція площі перед Будинком рад та перенесено пам’ятник Леніну. Втім, як бачимо, реконструкція так і не розпочалася. І разом з новою кулею гостей зустрічатиме старий пам’ятник, що продовжує викликати жваві дискусії.
Юлія КЛИМЧУК