ЖІНОЧІ ХВОРОБИ — ЯК ЇХ ПОЗБУТИСЯ

На сьогодні в Україні спостерігається значне зростання гінекологічних захворювань, що, в свою чергу, збільшує частоту виникнення безпліддя, злоякісних пухлин у жінок, а існуючі запальні захворювання набувають важких хронічних форм.
Самостійно жінка може не помітити розвиток гінекологічного захворювання або не відчути певні симптоми хвороби. Самолікування погіршує проблему.
Перелік найпоширеніших гінекологічних хвороб не такий уже й великий. Відповідно кожна жінка повинна знати про них і помічати їх основні прояви, що допоможе їй вчасно звернутись до лікаря, відновити своє здоров’я та позбутися неприємних симптомів.

ЗАПАЛЕННЯ ПРИДАТКІВ
Найбільш поширеним гінекологічним захворюванням є запалення придатків, ним хворіють понад 65% жінок. Ранній початок статевого життя, часта зміна статевих партнерів, а також прихований перебіг більшості запальних захворювань призводить до виникнення запалення у жіночих статевих органах. Основною причиною виникнення запалення придатків є інфекції, що передаються статевим шляхом (трихомоноз, мікоплазмоз, хламідіоз). Варто зауважити, що переохолодження не може бути причиною запалення придатків (як думають більшість жінок) — воно може стати лише провокуючим фактором для розвитку вже існуючого інфекційного процесу.
Симптоми запалення придатків проявляються у вигляді тупого, ниючого болю у нижній частині живота, що посилюється після переохолодження, у вигляді порушень менструального циклу. Основна загроза запалення придатків полягає в тому, що воно дуже негативно відображається на перебігу вагітності і пологів, спричиняє виникнення ускладнень у післяпологовому періоді, призводить до негативних змін імунної системи жінки.
ЕРОЗІЯ ШИЙКИ МАТКИ
Більшість жінок хоча б раз у житті чули цей діагноз від свого лікаря-гінеколога. Ерозія — це досить серйозна патологія, адже вона може бути одним із перших симптомів раку шийки матки. Небезпеку становить той фактор, що симптоми ерозії майже відсутні. Причини виникнення ерозії різні — перенесені інфекції, внутрішні травми тканин, гормональні порушення. Ерозію краще пролікувати на ранніх стадіях медикаментозно, щоб унеможливити розвиток повторних проявів. Особливо складні форми ерозії лікують кріодеструкцією (заморожування патологічної ділянки шийки матки).
ЕНДОМЕТРІОЗ
Це захворювання уражує до 45% жінок. Ендометріоз буває декількох видів і може розповсюджуватися не лише всередині матки, а й у позаматковому просторі черевної порожнини та вражати інші органи. Про наявність цієї хвороби в організмі жінки свідчать болісні менструації, біль під час статевого акту, віддавання болю у поперекову ділянку хребта і куприк (копчик). Щоб встановити діагноз «ендометріоз», потрібен огляд гінеколога та ультразвукове дослідження. При потребі лікар направляє пацієнтку зробити тест на пухлинні онкомаркери (спеціальний аналіз крові).
Серед методів лікування ендометріозу застосовують гормональний (на початковій стадії), хірургічний і комбінований (поєднання гормонального і хірургічного).
БАКТЕРІАЛЬНИЙ ВАГІНОЗ
Його можна сміливо назвати «жіночою хворобою 21 століття». Причинами виникнення бактеріального вагінозу можуть бути довготривалий прийом антибіотиків, протизаплідних препаратів, зміни гормонального фону, зниження імунітету та навіть носіння тісної білизни з синтетичних матеріалів. Активно проявляються такі симптоми — свербіж (зуд), неприємні виділення. Лікування бактеріального вагінозу полягає у відновленні нормальної вагінальної мікрофлори. Поширеною помилкою жінок при лікуванні цієї хвороби є використання спринцювань. Лікарі попереджають, що такі процедури можуть лише погіршити загальний стан жіночого здоров’я і спровокувати подальший розвиток хвороби. Допомагають чітко діагностувати специфіку захворювання — огляд гінеколога, УЗ-обстеження жіночих статевих органів, кольпоскопія, лабораторні мікроскопічні дослідження (на ракові клітини, патогенну мікрофлору).
ЛІКУВАННЯ
При наявності однієї із вищеперерахованих ознак не слід сподіватися, що проблема зникне сама собою. Ні в якому разі не займатися самолікуванням (за принципом «моїй подрузі допомогло, отже і мені допоможе»). Більшість симптомів жіночих хвороб схожі між собою. І це вкрай небезпечно, оскільки захворювання може швидко набути хронічної важкої форми. Не відмовляйтесь відвідувати жіночу консультацію через певні негативні стереотипи. Обов’язково проходьте регулярні гінекологічні обстеження. Лише досвідчений лікар-гінеколог за допомогою сучасного обладнання зможе розібратися у клініці захворювання та вчасно допомогти.
Всім відомо, що вчасно виявлена патологія лікується швидше та дешевше, ніж запущена гінекологічна проблема. Зазвичай, обстеження у лікаря-гінеколога не можна назвати приємною процедурою. Але на сьогодні існує ряд приватних клінік, де можна пройти повне гінекологічне обстеження у комфортних умовах і кардинально змінити своє ставлення до такого обстеження. Одним із таких закладів, який руйнує існуючі стереотипи є клініка «Медібор». Щоб переконатися у правдивості позитивних відгуків, що надходили від пацієнток клініки, зрозуміти в чому відмінність від звичайних лікувальних закладів — завітайте до нас.
Високотехнологічне обладнання та професіоналізм персоналу дозволяють швидко проводити потрібні обстеження та максимально точно встановлювати діагноз, від якого залежатиме ефективність лікування наших пацієнток. Погодьтеся, вже той факт, що вся діагностична апаратура знаходиться в одному кабінеті, значно полегшує процес обстеження як самому лікарю, так і жінці, що його проходить. Не потрібно переходити з одного кабінету в інший. Всі аналізи, кольпоскопія і навіть УЗ-діагностика виконуються безпосередньо пацієнтці на зручному гінекологічному кріслі. Не менш важливим є той факт, що з лютого місяця 2008 року всі результати досліджень та аналізи, які виконуються в клініці, будуть готові вже за 10-15 хвилин після обстеження.
Із кожним днем все більше жінок довіряють своє здоров’я клініці «Медібор». І не тільки через чіткість діагностики та ефективність лікування жіночих захворювань. Важливим є зручність у відвідуванні жіночої консультації. Жінка, попередньо записавшись через реєстратуру на прийом до лікаря-гінеколога, приїжджає на точно зазначений час і майже за годину проходить всі гінекологічні обстеження, отримує консультацію та лікування, на що, зазвичай, у стандартних медичних закладах потрібно близько тижня. Особливо це зручно для пацієнток із районів Житомирської області або для тих, хто може відвідати клініку лише, наприклад, у час обідньої перерви. Також варто зазначити, що жодних матеріалів, стерильних рукавичок із собою приносити не потрібно — всім забезпечує клініка (вартість консультації лікаря на початок 2008 року становила 65 грн.). УЗ-дослідження не потребує підготовки (не потрібно наповнювати сечовий міхур — використовують вагінальний датчик з одноразовими стерильними насадками).
Особливо важливими для наших пацієнток є програми з діагностики причин та лікуванню безпліддя. Ми проводимо обстеження як жінок, так і чоловіків. В окремих випадках клініка «Медібор» направляє своїх пацієнтів на лікування в столицю. Багато подружніх пар, що проходили лікування у «Медіборі», пізнали радість материнства та батьківства. Ми дуже раді, що маємо можливість дарувати своїм пацієнтам повноцінне родинне щастя.
Зараз можна потрапити на прийом до лікаря-гінеколога лише за попереднім записом, що свідчить про довіру до клініки у жителів області. Ми надаємо реальну допомогу, тому наші пацієнти рекомендують «Медібор» своїм рідним та близьким.
На завершення, варто зазначити, що зменшення рівня гінекологічних захворювань можливе лише за умов, коли кожна жінка буде приділяти достатньо уваги власному здоров’ю і своєчасно звертатися до лікаря. Знати — значить попереджати, адже значно простіше попередити розвиток захворювання, ніж потім піддавати свій організм потужному медикаментозному лікуванню.
Клініка «Медібор», м. Житомир, вул. В.Бердичівська, 47, вул. Перемоги, 52. Телефон для довідок та попереднього запису до лікаря-гінеколога: 437-888.
Також за потреби Вас проконсультують кардіолог, невролог, ревматолог.