Завершилася робота 18 сесії міської ради шостого скликання

На пленарному засіданні міської ради за участю 37 депутатів під головуванням міського голови Володимира Загривого, після попереднього обговорення у депутатських комісіях було ухвалено 29 рішень з організаційних, земельних питань, комунального майна, виконання міського бюджету та інші. Депутати міської ради затвердили низку міських Програм, зокрема — протидії захворювань на туберкульоз на 2013-2016 роки, програму протидії поширенню наркоманії, боротьби з незаконним обігом наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів на 2013-2015 роки, розвитку первинної медико-санітарної допомоги населенню міста на 2013-2017 роки та цільову соціальну програму забезпечення житлом дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, та осіб з їх числа на 2013-2017 роки.
Перший заступник міського голови Микола Усенко поінформував депутатів про стан фінансування заходів міської програми соціально-економічного і культурного розвитку міста у 2013 році. Зазначалося, що державні кошти на проведення запланованих будівельно-ремонтних робіт надходять не в повному обсязі. Тому уповільнено ведуться ремонти доріг, дахів багатоповерхівок, каналізування. Поки що профінансовано 10% виконаного, але подібна ситуація була і в аналогічному періоді минулого року. Тим не менше, міська влада вживає всіх зусиль, щоби виконати першочергові найнеобхідніші роботи з підготовки освітянських закладів до нового навчального року, а міського господарства — до зими.
З метою контролю санітарно-епідеміологічної ситуації у місті, відповідним рішенням депутати створили державну надзвичайну протиепізоотичну комісію при міській раді на чолі з першим заступником міського голови Миколою Усенком.