Інший погляд на життя, або Через злидні… та в ЄС!

Ні, панове! Час не змінює людей… Все дуже просто — людина пристосовується під час. Та й то — не кожна…
«Устами младенца глаголит истина», — говорить російське прислів’я. Уявіть собі, тримаючи в руках місцеву газету, восьмирічна дитина промовляє наступне: «Пам’ятники взагалі чіпати не можна, тому що слово «пам’ятник» походить від слова «пам’ять». Цю газету треба показати в міліції або в прокуратурі. Хоча ні… Я все зрозумів — вони всі заодно… Мама! А хто зносить пам’ятники? Напевно, це роб­лять бізнесмени. Бо техніка дорого коштує…»
Вважаю, що коментарі до цього дитячого роздуму будуть зайвими. Додам тільки — так висловився правнук визволителя нашого міста від фашистських загарбників, пра­внук почесного громадянина міста Миколи Григоровича Січевського.
Шановні місцеві народні депутати, ви залучились підтримкою націоналістів — людей хворих… Бо людина зі здоровим глуздом не буде пишатися чорним прапором, під яким «бандерівці» катували своїх же українців.
Шановні редактори місцевих газет! Ви так переймаєтеся ганебною подією нашого міста від 26 серпня! Для вас знесення пам’ятника — це велике досягнення незалежної України.
Шановні демократи! Ви так рветесь в ЄС! Але не знаєте, що рівень «достатку», як зараз модно казати, пересічного громадянина України — дуже низький. В якій ще європейській країні заробітна плата у розмірі 100-120 доларів вважається нормою життя? У якій ще країні скажуть: «Ви не малозабезпечена родина, бо ви — працюєте, а 2000 грн. сімейного місячного бюджету достатньо, щоб утримувати себе та ще двох дітей».
Шановна громадо міста! Кожен із нас бачить те, що хоче бачити. Хтось 26 серпня помітив лише одного противника — «велосипедиста», а я, наприклад, побачила сотні невдоволених людей. І бачу їх кожен день. Повірте, я маю широке коло спілкування — робота у мене така.

Олена ТИМОШЕНКО (Січевська), м.Новоград-Волинський

Від редакції. Друкуючи цей лист практично в оригіналі (за винятком декількох правок, які жодним чином не вплинули на зміст), редакція не має на меті розпалювати чергову дискусію між «правими» і «лівими». Всі, хто мав бажання висловитися на сторінках газети з приводу перенесення пам’ятника Леніну, свого часу скористалися цим правом. До того ж, питання вирішене.