Шановне панство!

Шановне панство!

З місцевих газет я дізналася, що знову постало питання щодо перейменування Новограда-Волинського на Звягель. Хочу запитати у Вас: Ви добре подумали? При такому тяжкому житті хіба доречно витрачати кошти на нову документацію, печатки, зміну в географічному реєстрі? І це вже не копійки!
У мене до Вас усіх є прохання: відмовтеся від своїх авто й походіть разом із нами по вулицях нашого міста, особливо нині, коли з переходів біля світлофорів нагребені вали снігу, а до тротуару дістатися неможливо. Що сталося з нашим «маленьким Парижем», Вас це не турбує? Хотілося, щоб Ви побачили, яким воно стало неохайним, брудним, захаращеним. Десятками років стоять напівзруйновані будівлі по вулиці Леваневського, на перехресті вулиць Житомирської та Волі, де ще в далекому 1956 році я вступила до комсомолу, а в 1972 році реєструвала шлюб. Зараз ця будівля райкому комсомолу-ЗАГСу перетворилася на справжній гадюшник, затягнутий чагарником.
Що Ви зробили для очищення річки Случ — тієї жижі, з якої водоканал намагається отримати якісну воду, та берегів, де полюбляють відпочивати жителі міста — як малі, так і люди похилого віку.
А ремонт вулиць (не лише магістральних та центральних), маленьких вуличок? Ось про що треба вести мову, а не про зміну назви міста.
У свій час наша вулиця мала назву Мала Тюремна, яка була перейменована на Шаумяна. Після того, як її заасфальтували, ми 20 років зберігали її в гарному стані. Після проведення газифікації вулиці Шаумяна асфальт був зруйнований, хоча я особисто, як голова кооперативу, внесла кошти на відновлення асфальту в міськШЕД ще в 1998 році, але його так і не відновили. А комісія, яка приймала в експлуатацію газопровід, не забов’язала відновити асфальт.
У 2015 році Ви всі дружно проголосували за перейменування вулиці Шаумяна на М.Вербицького, але ніхто з Вас не прийшов, не подивився, у якому стані була наша вщент розбита вулиця, яка зараз носить ім’я знаного українця — автора Гімну України, який лунає на всіх урочистих подіях. Ви прикладаєте руку до серця, а ми не можемо добитися ремонту вулиці протяжністю 400 метрів!
Так чому Ви, поважні особи, ставитеся неповажно до міста і до нас — його жителів, підсилюючи і без того напружену ситуацію в місті?
З великою надією на вирішення цього питання Олена ПОДЕЙКО