Конкурс читців поезії Лесі Українки в медичному коледжі

Конкурс читців поезії Лесі Українки в медичному коледжі

За наставництва Галини Котюк 22 лютого в Новоград-Волинському медичному фаховому коледжі відбувся конкурс читців поезії Лесі Українки, присвячений 150-річчю від дня народження поетеси. Його учасниками стали всі охочі. Метою заходу було не тільки прищепити любов до творчості поетеси, а й поринути у світ емоцій, що дарує поезія.
Студенти демонстрували власні вміння і намагалися найточніше передати емоційне насичення того чи іншого твору. Тому літературні читання розпочали з першої проби пера поетеси під назвою «Надія».
За допомогою обраних віршів читці прагнули відтворити життя Лариси Косач. Кожен вірш був підібраний до конкретного моменту та події. Протягом години глядачі переживали мрії й хвилювання, щастя й біль, кохання і страждання землячки-поетеси. Самі ж студенти говорять, що такий конкурс допоміг їм ще краще ознайомитися з творчістю талановитої Лесі та спробувати відчути ті емоції, якими вона наділила свою поезію.
Не лише віршами супроводжувалися літературні читання. Організаторка заходу Галина Котюк говорить: «Давно хотілося якнайкраще продемонструвати творчість Лесі Українки й зазирнути в деталі інтимної лірики. Тому цьогоріч на нашому заході читалися не лише вірші, а й лист поетеси до вірного товариша Сергія Мержинського».
Глядачі переживали емоції разом із читцями. Поряд із гордістю за свою землячку присутні мали змогу уявити себе у світі творчості поетеси, намагалися зрозуміти найпотаємніші секрети талановитої Лесі.
Інна ЖУР