Хворих на коронавірус госпіталізують у Житомирську міську лікарню №2

«Протягом доби серед жителів міста виявлено 88 нових лабораторно підтверджених випадків захворювання на коронавірус», — йдеться в повідомленні міської ради за 24 лютого.
Днем раніше виявлено 9 нових випадків. Протягом вихідних серед жителів міста виявлено 136 нових лабораторно підтверджених випадків захворювання на коронавірус.
Станом на 24 лютого отримують лікування в амбулаторних умовах (удома) 642 особи з лабораторно підтвердженим випадком COVID-19, у тому числі — 27 дітей. Контактних — 1408 осіб.
На стаціонарному лікуванні в КНП «Новоград-Волинське міськрайТМО» перебуває 113 хворих на коронавірусну інфекцію. Серед пацієнтів, які перебувають на лікуванні в стаціонарі, 36 осіб знаходиться на кисневій підтримці, 22 особи — у важкому стані, з них два пацієнти — на апараті ШВЛ.
У зв’язку з повною завантаженістю стаціонарних ліжок у КНП «Новоград-Волинське міськрайТМО», наказом в.о. директора Департаменту охорони здоров’я Житомирської ОДА змінено маршрут госпіталізації хворих на коронавірусну інфекцію — їх шпиталізують у Житомирську міську лікарню №2.
Реагуючи на погіршення ситуації, міська комісія ТЕБ та НС посилила карантинні обмеження на території громади. Зокрема, переведено навчальний процес для учнів 1-4 класів на дистанційну форму навчання з 26 лютого по 9 березня. Заборонено торгівлю на ринках у вихідні (субота, неділя та святкові дні). Обмежено доступ до приміщення КНП «Новоград-Волинське міськрайТМО» та заборонено проведення планових госпіталізацій (крім паліативної допомоги, допомоги породіллям, новонародженим, допомоги при пологах, лікування онкохворих, високоспеціалізованої меддопомоги та іншої невідкладної меддопомоги). Заборонено роботу після 24-ї та до 7-ї години ресторанів, кафе, барів, закусочних, їдалень, кафетеріїв, буфетів тощо, крім діяльності з надання послуг громадського харчування із здійсненням адресної доставки замовлень та замовлень на винос.
Також скасовано частину масових заходів до ювілейної річниці народження Лесі Українки.
За матеріалами міської ради