Важкоатлети творять історію: вперше — з медалями чемпіонату України!

Важкоатлети творять історію: вперше — з медалями чемпіонату України!

\"ВажкоатлетиЗ 13 по 17 травня у м.Славутич (Київська область) відбувся чемпіонат України з важкої атлетики серед юнаків та дівчат. Змагання проходили у двох вікових групах — до 15 та до 17 років. У складі збірної команди Житомирської області місто Новоград-Волинський представляли чотири вихованці місцевої ДЮСШ. Це — Олександр Ковальчук, Денис Юрін, Олег Ніколаєнко та Олександр Плохотюк.
У ваговій категорії до 34 кг чемпіоном України став Олександр Ковальчук. Він підняв у сумі двоборства 57 кг.
У ваговій категорії до 38 кг срібним призером став Денис Юрін — із сумою двоборства 79 кг.
У ваговій категорії до 62 кг Олег Ніколаєнко посів 10 місце, підкоривши вагу 128 кг.
У ваговій категорії до 69 кг Олександр Плохотюк здолав вагу штанги у сумі двоборства 131 кг, посівши 7 місце.
«Ще два роки тому, під час проведення чемпіонату області, я був переконаний, що у 2014 році Новоград-Волинська школа важкої атлетики матиме щонайменше одного призера чемпіонату України. Як бачимо, результати перевершили очікування — ми маємо і призера, і чемпіона», — коментує підсумки турніру президент федерації важкої атлетики Житомирщини, старший тренер збірної команди області Валерій ПОСТІЖЕНКО.
«І цей успіх я пов’язую з появою спортивного залу для занять важкою атлетикою. Коли діти почали тренуватися не на вулиці, а в належних умовах, вони стали швидко прогресувати. Також сприяє розвитку спортсменів регулярна участь у турнірах. Лише за останній рік наша команда побувала на семи змаганнях, де мала змогу набратися досвіду. В червні спортсмени відділення важкої атлетики ДЮСШ безкоштовно будуть відправлені на оздоровлення до спортивного табору «Олімпієць». Після чого буде розпочато підготовку до чемпіонату України серед юнаків та дівчат віком до 13 років, який відбудеться у жовтні цього року», — поділився планами тренер.
Олег БРЮХАНОВ