У Новограді з’явилась Площа борців за волю та соборність України

У Новограді з’явилась Площа борців за волю та соборність України

14 травня під головуванням міського голови Володимира Загривого відбулося чергове засідання виконавчого комітету міської ради. На порядку денному було розглянуто та прийнято 17 рішень. Розглядалися питання про перехід дошкільних навчальних закладів на новий режим роботи в літній період, про поточне будівництво, про встановлення режиму роботи торгових та інших об’єктів, про оренду майна комунальної власності територіальної громади міста, квартирні питання, питання опіки, захисту житлових та майнових прав дітей і захист прав та законних інтересів дітей тощо.
Враховуючи значне скорочення відвідувань дітьми дошкільних закладів у літній період, з метою раціонального використання бюджетних коштів та проведення ремонтних робіт дошкільними навчальними закладами, виконавчий комітет міської ради прийняв рішення тимчасово призупинити функціонування окремих з них, а саме: з 2 по 30 червня — ДНЗ №9; з 1 липня по 1 серпня — ДНЗ №4, 5, 8, 13, 15; з 1 липня по 1 серпня — ДНЗ №1, 2, 6, 14, 16. У разі необхідності, дані навчальні заклади можуть достроково поновлювати діяльність. А з 4 серпня всі вони мають перейти у звичайний режим роботи.
Виконавчим комітетом міської ради надано дозвіл на передачу 4-х жилих приміщень (кімнат) у гуртожитку на вул.Шевченка, 62, у спільну сумісну та часткову власність.
Відповідно до звернення міського відділу культури, рішенням виконавчого комітету територію на розі вулиць Волі та Житомирської з включенням пам’ятного знаку на честь 2000-річчя Різдва Христового визнано Площею борців за волю та соборність України. Також, відповідно до звернення громадян, у зв’язку з упорядкуванням нумерації будинків на вулиці Шепетівській, багатоквартирному житловому будинку №18 на вулиці Шепетівське шосе прийнято рішення надати нову адресу — №72 на вулиці Шепетівській.
Розглянувши звернення громадян про надання матеріальної допомоги та враховуючи протокол засідання міської комісії з питань надання соціальних допомог і виплат, на засіданні виконавчого комітету прийнято рішення про надання разової матеріальної допомоги 25-ом жителям міста, в зв’язку із життєвими обставинами, загальною сумою 5650 гривень.
Внесено зміни до складу опікунської ради; до складу комісії з призначення населенню житлових субсидій, державної соціальної допомоги малозабезпеченим сім’ям та внесення в реєстр отримувачів пільг; до складу комісії з визначення видів та обсягів робіт для проведення безоплатного капітального ремонту жилих будинків (квартир) ветеранів війни, які мають право на зазначену пільгу. А саме: оскільки голова цих комісій Валентин Костюк достроково припинив посадові повноваження, у зв’язку з виходом на пенсію, було прийнято рішення затвердити нового голову в даних комісіях — заступника міського голови Сергія Колотова.
Також відбулися зміни й у складі контрольної комісії виконавчого комітету міської ради за дотриманням зобов’язань щодо платежів до міського бюджету, погашення заборгованості та своєчасної виплати заробітної плати. До її складу додано трьох осіб, головою комісії обрано першого заступника міського голови Миколу Усенка.
Значну увагу члени виконавчого комітету приділили розгляду заяви громадянина щодо скасування постанов про притягнення до адміністративної відповідальності в порядку статтей 152-154 Кодексу України про адміністративні правопорушення (штраф за відмову від укладання договору на вивіз побутового сміття з комунальними службами міста). У ході обговорення було вирішено заяву жителя міста залишити без задоволення.
Відділ інформації та зв’язків із громадськістю міської ради