Угода про співпрацю між містами Белхатув та Новоград-Волинський обіцяє стати взаємовигідною

Угода про співпрацю між містами Белхатув та Новоград-Волинський обіцяє стати взаємовигідною

Минулими вихідними міський голова Володимир Загривий, депутат міської ради Сергій Усенко, радники міського голови Василь Янчук та Людмила Вольська (радник міського голови з міжнародних питань) разом із 12 офіційними делегаціями з країн Європи побували на урочисто-святкових заходах, приурочених святкуванню Дня міста Белхатува у Республіці Польща.
Делегація з Новограда-Волинського презентувала «Ріг достатку», який вже став візитівкою нашого міста (виготовляється на ПАТ «Новоград-Волинський хлібозавод»), що приємно вразило побратимів. Також звягельчани відвідали Музей Всесвіту та переглянули фільм про те, як утворюється електроенергія тощо.
Основна ж мета візиту, з якою представники Новограда відвідали місто-партнер, було підписання Угоди про співпрацю між містами. Новоград-Волинський співпрацює з Белхатувом з 2011 року, до того ж, обидва народи мають спільну багатовікову історію, висловлюють зацікавленість у постійному розвитку міст, місцевих та національних традицій, активізації обміну досвідом між місцевими громадами.
У рамках угоди окреслено напрямки співробітництва: створення можливостей для розвитку контактів між мешканцями міст (організації, то­ва­риства, клуби), культурний, освітній та спортивний обмін молоді, ініціювання економічного співробітництва представників бізнесу міст, реалізація спільних проектів органів виконавчої влади і місцевого самоврядування, залучення міжнародної технічної допомоги на принципах взаємної вигоди, взаємо­розуміння, поваги та довіри.
Укладення даної угоди є важливим кроком для розвитку обох міст у різних сферах, оскільки співпраця сприятиме обміну передовим досвідом між творчими колективами, діячами мистецтв, спеціалістами закладів освіти, науки, туризму, спорту.
Інформація міської ради