Зі сніговими заметами в об’єднаних громадах допомагала боротися техніка Олександра Ющенка

Зі сніговими заметами в об’єднаних громадах допомагала боротися техніка Олександра Ющенка

У лютому зима показала себе на повну. Густо вкриті сніговими заметами дороги створювали перепони для руху транспорту і пішоходам. Найбільше потерпали жителі сільської місцевості, бо не скрізь була можливість розчищати дороги. Як наслідок, багато сіл лишалися тривалий час «відрізаними від світу».
В об’єднаних громадах Новоград-Волинського району на прохання сільських голів про допомогу в боротьбі з метровими, а подекуди й більшими переметами, прийшла техніка з підприємств, якими керує депутат Житомирської обласної ради Олександр Ющенко.
Розчищала техніка меблевої фабрики «Мірт» і вулиці Новограда-Волинського. А після того, як снігопади завершилися, а сніг, скупчившись на узбіччях (діватися йому було просто нікуди), почав танути від підвищення температури повітря, утворилася нова проблема. Пішоходи потопали в мокрій «каші», а автотранспорту — ані розминутися спокійно, ані припаркуватися. І тут Олександр Ющенко знову прийшов на допомогу комунальникам. Цього разу зі сніговими кучугурами боролися по-іншому — навантажували на великогабаритні автомобілі і вивозили геть. Окремо приділяли увагу і розчищенню тротуарів.
Не забуває Олександр Миколайович і про дитячий будинок сімейного типу, що в с.Городищі.
— Зима випробовує, хто справжній патріот — не на дивані, не з порожніми обіцянками, не з гучними закликами про переміни — а люди діла, які просто працюють, керують процесами боротьби з таким давно бажаним снігом… Ми щиро дякуємо нашому Олександру Миколайовичу Ющенку, який піклується про всіх, мудре керування якого не дало засипати снігом дорогу до нашого дитячого будинку.
Весь час дороги розчищені, хлопці-трактористи борються впродовж уже якої доби з переметами: шкільний автобус забирав діток до школи, маршрутка їздила вчасно.
Мудрий керівник, то і робота злагоджена, без затримки. Дякуємо всім, хто просто працює на користь людям. Здоров’я всім. Мої діти — свідки того, хто, долаючи труднощі, йде до роботи, маємо честь пізнавати часто турботу нашого справжнього, як кажуть мої діти, депутата Ющенка. А інших вони і не бачили, бо нове поповнення ДБСТ. Ніхто не заважає, воріт немає. Просто є люди, яких і просити не треба, роблять серцем, душею. Дякую, шановний Олександре Миколайовичу, Божої помочі Вам та підтримки, — так коментувала ситуацію керівник дитячого будинку, мама Наталія Миколаївна Каратаєва на своїй сторінці у Фейсбук.
— Цього року зима видалася складною, давно не бачили такої кількості снігу. Це, з одного боку, добре: і для річок, і для посівів, і взагалі просто дуже гарно було, дітям потіха, але поборотися нам з погодними умовами довелося добряче. Я не міг стояти осторонь проблем об’єднаних громад, бо добре розумію, що не кожна сільська рада має снігоприбиральну техніку. Намагався по максимуму допомогти сільським головам, вчасно реагувати на всі їхні звернення. Чим змогли, тим допомогли, і на цьому підтримка громад не закінчується. Є над чим працювати, аби жителі і сільських, і міських територій почувалися комфортно, а громади успішно розвивалися, — узагальнює депутат обласної ради Олександр Ющенко.
Альона ДЕНИСЮК