У Кропивнi освятили церкву, яку будували 16 рокiв

У Кропивнi освятили церкву, яку будували 16 рокiв

\"У26 вересня, у переддень християнського свята Воздвиження Хреста Господнього, у Кропивні відбулася знакова подія — освячення новозбудованої церкви.
А тому ще зранку біля Свято-Хрестовоздвиженської церкви збиралися люди, серед яких — велика кількість молоді, подружніх пар із маленькими дітками.
Освячення церкви — це добрий символ для села, віруючих, які приходитимуть і приноситимуть сюди свої радості і горе, сльози і благання. Нагадаємо, що раніше служба для жителів Кропивні проводилася в місцевому Будинку культури.
На церемонію освячення церкви прибув преосвященнійший єпископ Житомирський і Новоград-Волинський Никодим зі своїми помічниками, яких зустрічав благочинний Свято-Троїцького округу отець Валентин разом із настоятелем новозбудованої церкви протоієреєм Борисом Косянчуком. На відкритті храму були присутні священнослужителі багатьох парафій району.
\"УТакож в урочистостях взяли участь народний депутат України Володимир Литвин, перший заступник голови райдержадміністрації Руслан Кирилюк, голова районної ради Франц Весельський, депутат обласної ради Степан Нусбаум.
Свято-Хрестовоздвиженську церкву у Кропивні почали будувати наприкінці 90-их років минулого століття, але активізувалося будівництво лише протягом двох останніх років.
Єпископ Никодим привітав мешканців Кропивні з відкриттям храму, побажав, аби трималися святого православ’я і завжди запрошували його на такі знакові події.
За матеріалами сектору інформаційної діяльності та комунікацій із громадськістю РДА