Коротко...

Коротко...

ЧЕРГОВЕ МОБІЛІЗАЦІЙНЕ ЗАВДАННЯ ДЛЯ РАЙОНУ — 80 ОСІБ
Про це, зокрема, йшлося на нараді керівництва РДА з сільськими, селищним головами, яка відбулася 30 червня у великому залі Будинку рад. «Приємно чи неприємно, але мобілізація триває, і ми повинні її реалізовувати», — зазначив голова РДА Володимир Михнюк.
Про деталі шостої хвилі інформував виконуючий обов’язки Новоград-Волинсько-Червоноармійського ОМВК О.Л.Безродний. Він повідомив, що мобілізаційне завдання для району становить 80 осіб (приблизно по двоє — з кожної сільської та селищної ради). Поставки мобілізаційних ресурсів проходитимуть із 9 по 18 липня. На даний час тривають медкомісії.
Він також відзначив, що Новоград-Волинський район вже вкотре перевищує мобілізаційний план більше, ніж на 10%, за що подякував сільським головам за відповідально проведену роботу.
МАЙЖЕ ПІВСОТНІ БІБЛІОТЕК У РАЙОНІ — ЗАЙВІ…
Згідно з Постановою Кабінету Міністрів України №510, у Новоград-Волинському районі є зайвими 44 бібліотеки (в Постанові йдеться, що бібліотека має функцінувати в тому населеному пункті, де населення становить більше 500 осіб).
\"Коротко...\"
Крім того, з 1 січня 2016 року всі бібліотеки будуть передані відділу культури райдержадміністрації. Деякі сільські голови запропонували передати книжкові фонди бібліотек, що підлягають оптимізації, до місцевих шкіл.
Вагомим аргументом у необхідності оптимізації бібліотек називають те, що на даний час витрачається близько 4 млн. коштів районного бюджету на їх утримання.
«НА ЗБОРАХ СЕЛА ЛЮДЕЙ МЕНШЕ, НІЖ НА ФУТБОЛЬНОМУ МАТЧІ»
Саме тому, з огляду на важливість цього виду спорту для району, на нараді розглядалося питання сприяння розвитку аматорського футболу на Новоград-Волинщині. Заступник голови Житомирської обласної федерації футболу В.В.Гордійчук відмітив, що вперше за тривалий час районна влада зрозуміла, що кожна громада має право на здоровий спосіб життя. Спорт найкраще здатен показати, як ми вміємо об’єднатися, щоб збудувати нову, процвітаючу, молоду державу.
\"Коротко...\"
Голова РДА В.В.Михнюк чітко та лаконічно зауважив, що на зборах села присутні набагато менше людей, ніж на футбольних матчах. Отже, це є популярним, і це потрібно розвивати — забезпечувати кожну гру медичними працівниками, наглядом правоохоронних органів та новим спортивним інвентарем.
«ОЛІМПІЙСЬКИЙ» ДЕНЬ — У НОВІЙ РОМАНІВЦІ
У п’ятницю, 26 червня, у с.Нова Романівка відбулося районне молодіжне свято, присвячене Дню Конституції України та Дню молоді, що отримало назву «Олімпійський день бігу-2015».
\"Коротко...\"
Великі і малі — від вихованців дитячих садочків до дорослих — помірялися силами в таких видах спорту як легка атлетика, армспорт, міні-футбол та гирьовий спорт.
Спортивну опіку над дійством взяли на себе дипломант «Книги рекордів України» Олександр Дідовець та тренер із армспорту Геннадій Данюк.
В урочистому відкритті заходу взяли участь голова райдержадміністрації Володимир Михнюк, заступник голови Наталія Даниленко, заступник голови районної ради Дмитро Рудницький та Новороманівський сільський голова Юрій Лосовський. Вітаючи присутніх зі святами, вони висловили спільну думку: «З такою активною, спортивною і патріотично налаштованою молоддю Україна вже має велике майбутнє, а скоро — здобуде і мир!».
За матеріалами сектору інформаційної діяльності та комунікацій із громадськістю РДА